Nytt Røkke-selskap raider børsnoterte Clavis Pharma

Aker sluker en tredjedel av de ansatte i selskapet som investor Øystein Stray Spetalen har kjøpt seg kraftig opp i.

BJELLEKLANG: Clavis Pharma ASA ble notert på Oslo Børs den 7. juli 2006. Nå stikker Aker av med en tredjedel av medabeiderne i selskapet. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
BJELLEKLANG: Clavis Pharma ASA ble notert på Oslo Børs den 7. juli 2006. Nå stikker Aker av med en tredjedel av medabeiderne i selskapet. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): I april fortalte ledelsen i Clavis Pharma om negative resultater i forbindelse med fase 3-studiene knyttet til kreftmedisinen Clavela.

Nyheten førte til at aksjen stupte utrolige 90 prosent på Oslo Børs. Pessimismen var total.

Et halvt år tidligere ble det nemlig kjent at Clavis Pharmas produktkandidat CP-4126 ikke viste noen medisinsk effekt utover dagens standardbehandling.

Aker Biomarine ser muligheter Kjell Inge Røkke var derimot en person som så muligheter for farmasiselskapet, og Aker har nå sikret seg en tredjedel av de ansatte i Clavis Pharma, skriver Finansavisen i dag.

Nå ønsker fiskeren fra Molde å bruke 100 millioner kroner på å forbedre medisiner med krillteknologi.

I tillegg til å overta en tredjedel av Clavis-staben, har Aker-systemet også overtatt selskapets splitter nye lab i Forskningsparken, med tilhørende leiekontrakt og diverse forpliktelser.

— Vi har jobbet i to år med å vurdere muligheter for farmasøytiske produkter basert på krill-råvaren, og kom til et tidspunkt hvor vi måtte bestemme oss for å satse. Aker BioPharma blir et adskilt og isolert selskap, og vil ikke ta ressurser fra kjernevirksomheten i Aker BioMarine, sier Matts Johansen, driftsdirektør i Aker BioMarine, til Finansavisen.

Spetalen stor aksjonær Investor Øystein Stray Spetalen har kjøpt seg opp i Clavis Pharma etter at kursen kollapset. Han har en eierandel på 7,4 prosent, men det er ifølge Finansavisen ikke kjent hvilke planer han har for selskapet.

Tirsdag stiger Clavis 5,7 prosent til 1,67 kroner på Oslo Børs. Det verdsetter selskapet til 55 millioner kroner.