Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt russisk jagerfly havnet i sjøen: - Rullet av dekket på hangarskipet

Hadde vært i syrisk luftrom.

For andre gang på under én måned har et russisk krigsfly havnet i sjøen utenfor Syrias kyst, under et mislykket landingsforsøk på hangarskipet Admiral Kuznetsov.
 Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Russiske myndigheter 
For andre gang på under én måned har et russisk krigsfly havnet i sjøen utenfor Syrias kyst, under et mislykket landingsforsøk på hangarskipet Admiral Kuznetsov. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Russiske myndigheter  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre gang på under én måned har et russisk krigsfly havnet i sjøen utenfor Syrias kyst, under et mislykket landingsforsøk på hangarskipet Admiral Kuznetsov.

Det melder NTB.

BOMBEREGN: De nye luftangrepene mot Aleppo er de første siden 18. oktober. Video: Reuters DV Vis mer

Jagerflyet, av typen Su-33, hadde vært på oppdrag i syrisk luftrom og returnerte til hangarskipet der det skulle lande.

- Flyet rullet av dekket på hangarskipet under landingen etter at bremsekabelen røyk, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet, gjengitt av russiske nyhetsbyråer, deriblant russisk-eide RT.

TIL SYRIA: «Admiral Kuznetsov», Russlands eneste hangarskip, og «Peter den store», verdens største kampskip, er på vei til Syria. På veien skaper de bekymring - og forbløffelse. For den russiske flåten er verken moderne eller imponerende. Bilder fra Forsvaret Vis mer

RT skriver at piloten om bord flyet skjøt seg ut av flyet i fallskjerm og skal være uskadd.

For mindre enn én måned siden havnet et russisk jagerfly av typen MiG-29 i sjøen.

Flyet hadde da akkurat tatt av fra hangarskipet, men snudde for å lande igjen som følge av tekniske problemer. Flygeren var i god behold og hadde skutt seg ut i fallskjerm.

- I HELVETE: Et russisk MIG 31-flyet kom farlig nær den norske F-16-maskinen over kysten av Nord-Norge. - Nærmere enn 20 meter, ifølge skvadronsjef Gøran Hoel ved 331-skvadronen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Hangarskipet Admiral Kuznetsov satte kursen mot Middelhavet i slutten av oktober som en del av en russisk kontigent med krigsskip. På ferden fra Severomorsk, ikke langt fra den norske grensa til Russland, seilte krigsskipene langs norskekysten.

Med langs ferden hadde Kuznetsov og de andre krigsskipene slepebåt i tilfelle motorstopp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!