Nytt Securitas-ran

To Securitas-vektere ble ranet inne i Sparebanken NORs lokaler på Solli plass i Oslo like etter klokken 02 i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ranere truet Securitas-vekterne til å åpne bankens nattsafe inne i banken. Ranerne skal ha truet vekterne med en AG-3 under ranet som var over på under tre minutter uten at det skal ha blitt sagt ett ord. Ingen av Securitas-vekterne ble fysisk skadd, opplyser politiet i Oslo. Ransmennene kom seg inn i banken ved å knuse en rute.

De forsvant i en hvit van som 15 minutter senere ble funnet brennende i Filipstadveien i Oslo.

Politiet utelukker ikke at det kan ha vært en tredje person med i ranet som ventet i bilen utenfor. Politiet visste natt til mandag ikke hvor store beløp ranerne fikk med seg.

Pengene som lå i safen, skal ha vært lagt inn fredag kveld, opplyser politiet. Politiet visste natt til mandag ikke hvor langt vekterne var kommet på sin runde da ranet skjedde. De to vekterne var ventet å bli avhørt i dag tidlig.

To vitner, en forbipasserende syklist og en person bosatt i en leilighet ved banklokalene, så ransmennene.

- Vitnene så to menn som sprang inn i en bil, sier vaktsjef Laila Back ved Kriminalvakten ved Oslo politidistrikt til NRK. Politiet vet ikke om det var en tredjemann som kjørte fluktbilen, eller om den ene av ranerne hoppet foran og kjørte.

Sikkerhetssjef i Securitas, Morten Østerhaug, sier til NRK at de to vekterne oppfattet situasjonen som truende, men gjorde en god jobb med å observere ting i ettertid.

(NTB)

UTBRENT: Fluktbilen ble funnet brennende i Filipstadveien i Oslo, 15 minutter etter ranet.