Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt parti:

Nytt sentrumsparti presenteres torsdag

Spekuleres på om Tybring-Gjedde er tiltenkt en rolle i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nytt sentrumsparti med navnet Alliansen blir presentert i Porsgrunn torsdag kveld. Tidligere i høst ble det spekulert på om Frps Christian Tybring-Gjedde var tiltenkt en rolle i partiet.

Det nye partiet blir lansert etter en debatt i regi av DebattForumLarvik på kulturhuset Ælvespeilet samme kveld. En pressemelding er planlagt utsendt allerede onsdag morgen, skriver Nettavisen.

Det vakte oppsikt da det ble kjent at Christian Tybring-Gjedde og hans kone deltok på en middag der det nye partiet ble diskutert 24. august. Frp-paret understreket imidlertid at de forlot middagen da diskusjonen om et nytt parti dukket opp.

Frps organisasjonsutvalg skal imidlertid undersøke saken. Leder Helge André Njåstad la overfor NRK tidligere i november ikke skjul på at det vil være illojalt og en alvorlig sak dersom tillitsvalgte Frp-ere bidrar til stiftelsen av konkurrerende partier.

Torsdagens debatt i Larvik har tittelen "Hva truer Norge nå" , og i tillegg til nettopp Christian Tybring-Gjedde deltar også Helge Lurås ved Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA), samt redaktør Hans Lysglimt Johansen i Farmand og tidligere flaggkommandør Jacob Børresen i Forsvaret.

Lysglimt Johansen bekrefter at det nye partiet blir presentert på et møte torsdag kveld, og at han selv skal være leder av interimsstyret. Han sier Tybring-Gjedde ikke har noe med det nye partiet å gjøre. Tybring-Gjedde ønsker ikke å kommentere saken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!