Nytt sjokk etter husleieseier

De vant rettskampen mot sjokkøkningen av husleia, de 90 minstepensjonistene og uføretrygdede i trygdeboligene i Nedre Eiker i Buskerud. Men nå krever kommunen tilbake bostøtten de ga beboerne før rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboerne er opprørt over kravet som dumpet ned i postkassa lørdag formiddag. De hevder det er i strid med dommen fra Nedre Eiker herredsrett i november.

Ifølge dommen kan ikke husleia økes med mer enn 25 prosent pluss indeksregulering. Sjokkøkningen på mer enn 100 prosent i leie kom da kommunen solgte leilighetene til den kommunale Nedre Eiker boligstiftelse ved nyttår i fjor. I retten ble kommunen dømt til å betale tilbake det beboerne har betalt inn for mye.

- Alle har fått tilbakebetalingskrav på bostøtten de fikk fra april fram til rettssaken. Det groveste er på nesten 15000 kroner. Forferdelig, sier Marit Berg på vegne av beboerne.

Ordfører Rolf Bergersen i Nedre Eiker sier at kommunens administrasjon nå bare tar dommen på alvor:

- Vi senker husleia. Men da husleia ble økt fra nyttår i fjor, gikk vi inn med bostøtte for å avhjelpe den høye leia. Nå som dommen har nedsatt husleia, faller nødvendigvis bostøtten bort. Dette er i henhold til dommen, ikke i strid med den.

SKUFFET: Laura Eidsberget (t.v.), Marit Berg (t.h.) og naboene fortvilte i september. Nå ryster Nedre Eiker kommune dem igjen.