Nytt skoledrap

Av frykt for å få strykkarakterer skjøt 17-åringen historie- og mattelæreren sin foran øynene på 30 sjokkerte medelever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre dager etter den tragiske skolemassakren i Erfurt i Tyskland gikk en skoleungdom berserk i byen Vlasenica, fem mil nordøst for Sarajevo, i Bosnia.

Øyenvitner har fortalt at den 17-årige gutten sto og ventet utenfor skolen, og da historielæreren kom forbi dro han opp sin fars pistol og drepte læreren med et skudd i hodet. Så skal han ha gått rett inn i skolebygningen og skutt mattelæreren sin i halsen foran klassen. Mattelæreren skal ikke være livstruende skadd.

Politiet vet ikke med sikkerhet hva som ligger bak den tragiske skyteepisoden, men bosnisk radio melder at gutten skal ha fortalt kompiser at han ikke trodde historielæreren likte ham.

- Han trodde han kom til å stryke, sier en kompis til nyhetsbyrået Ap.

Etter å ha skutt mattelæreren tok han sitt eget liv.

- Han var en stille, følsom gutt som overhodet ikke var en dårlig elev, sier rektoren ved skolen, Dragoljub Zugic, i følge Aftonbladet.

Skolen skal holdes stengt til 7. mai, og bosninske myndigheter oppfordret alle foreldre til å fortelle barna sine om volden for å forhindre at noe lignende skal skje igjen.