Lake Mead

Nytt skrekkfunn i inntørket innsjø

Ettersom vannstanden i Lake Mead synker til rekordlavt nivå, kommer fortida fram i dagen igjen. For fjerde gang har folk funnet lik i vannreservoaret i Nevada.

SYNKER: Merkene i naturen viser hvor høy vannstanden i Lake Mead pleide å være. Nå er det gjort et fjerde likfunn i innsjøen. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
SYNKER: Merkene i naturen viser hvor høy vannstanden i Lake Mead pleide å være. Nå er det gjort et fjerde likfunn i innsjøen. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Lørdag gikk alarmen på nytt etter at folk fant nye likrester i Lake Mead, ifølge flere medier, blant annet CNN og The Guardian.

Dette er fjerde gang siden mai at likrester er funnet i de populære rekreasjonsområdene ved det berømte vannreservoaret.

Lørdag ble parkvokterne tilkalt etter funn av likrester ved Swim Beach, ifølge en uttalelse fra National Park Service.

Dykkere på plass

Gjennom helgen har parkvoktere og dykkere fra politiet i Las Vegas jobbet med å hente opp likrestene. En rettsmedisiner er også tilkalt for å finne dødsårsaken.

Foreløpig er det uklart hvor lenge de nyeste funnet har ligget i innsjøen.

TØRKE: Lake Oroville, som ligger nord i California, er blant innsjøene som nå opplever ekstremt lav vannstand som følge av tørke. Vis mer

Vannstanden i Lake Mead har sunket gjennom mange år ettersom vestlige deler av USA har opplevde en dramatisk vannmangel. Nå er vannet på det laveste siden reservoaret ble bygget på 1930-tallet.

Ett av de tidligere funnene var liket av en person, som var plassert i en rusten tønne. Ifølge myndighetene skal han ha dødd av et skudd mot hodet. Funnet, som ble gjort i Hemenway Harbor 1. mai, etterforskes nå som et drap av Las Vegas Metropolitan Police.

- Hver gang du har et lik i ei tønne, er det åpenbart at noen andre var involvert, sier politiløytnant Jason Johansson i Las Vegas-politiet til CNN.

Rettsmedisineren har konkludert med at liket døde på et tidspunkt mellom midten av 1970-tallet og tidlig 1980-tall.

Mafia-spekulasjoner

7. mai ble det funnet likrester ved Calville Bay. Myndighetene tror liket skal ha vært mellom 23 og 37 år da vedkommende døde. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

25. juli ble det gjort et nytt funn ved badeplassen Swim Beach. Foreløpig er likrestene ikke identifisert. Dødsårsaken er heller ikke kjent.

Innsjøen ligger på grensa mellom Nevada og Arizona. Alle likene har skapt spekulasjoner om at mafiaen, som har spilt en prominent rolle i Las Vegas, har brukt innsjøen til å dumpe lik. Politiet har foreløpig ikke bekreftet at de jobber ut fra denne teorien.

- Det er bare spekulasjoner, sier Johansson.

En talsperson for parkvesenet sier til CNN at det er mulig at likene var folk som druknet i innsjøen da vannstanden var langt høyere.

Ekstremtørke

På 1980-tallet var vannstanden i det menneskeskapte reservoaret på sitt høyeste - 373 meter over havet. Men ekstremtørke har ført til stadig lavere vannstand. Nå er innsjøen på sitt laveste nivå siden den ble bygd på 1930-tallet.

18. juli var Lake Mead bare fylt til 27 prosent av kapasiteten, ifølge beregninger fra NASA.

Den synkende vannstanden utgjør en trussel for om lag 25 million mennesker som har innsjøen som vannkilde. I tillegg truer det energiproduksjonen og turismen i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer