Nytt skritt fra Ritt

Ritt Bjerregaard sier takk for seg som overborgermester i København. Feigt sier partikolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Og hun trekker seg fordi hun sier at styringsformen i København er uhåndterlig. Tøv sier både forskere og politikere som mener at den virkelige årsaken til at hun trekker seg er utsikten til velgerflukt og et sviende nederlag ved neste valg. Men Ritt Bjerregaard er ikke uvant med nederlag, eller å gå på trynet. Men etter nederlag har hun dukket opp som troll i eske i dansk politikk igjen.

Helt siden hun kom med i den danske regjeringen som undervisningsminister i 1973 har den radikale politikeren, med en hang til luksus, gått på flere smeller.

I hennes andre periode som undervisningsminister, i 1978, bodde hun i en luksussuite på et av verdens dyreste hoteller, Ritz Hotel i Paris. Bakgrunnen for hotelloppholdet var at hun deltok på en UNESCO konferanse i byen. Da hotellregningen ble lekket til media måtte hun trekke seg fra regjeringen. Men hun kom tilbake som sosialminister året etter.

I 1990 ble det kjent at hun hadde benyttet seg av sine kontakter i sosialdemokratiske organisasjoner til å skaffe seg en stor leilighet i København (som hun nesten aldri brukte). Det førte til at hun ble tvunget til å gå av som parlamentarisk leder for Socialdemokratene. En gang brukte hun sin politiske status til å holde igjen ferja over Storebælt. Det vakte også en smule oppsikt at da hun ble spurt om hva hun ønsket seg til sin 50-års dag, så svarte hun at hun helst ville ha penger i stedet for gaver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer