Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt skytedrama - krigen fortsetter

To unge pakistanere skal i seint i går kveld ha blitt beskutt på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo. En tomhylse er funnet ved åstedet. Dette betyr etter all sannsynlighet at krigen mellom pakistanere i A- og B-gjengmiljøet fortsetter - til tross for forsøk på fredsmekling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets hovedteori er at de nå står overfor et nytt oppgjør blant ungdom i dette pakistanske miljøet. Det skal være skutt mot to mann som befant seg i eller ved en BMW. - Vi har en viss formening om hvem som er involvert, sier en politimann til Dagbladet. Seint i går kveld var ingen pågrepet.

Dette er andre gang på fem dager at det blir skutt på åpen gate i Oslo. Justisminister Hanne Harlems appell om fred har tydeligvis ennå ikke nådd fram til målgruppen.

Det var kl. 21.47 at politiet fikk melding om skyting ved Shellstasjonen i Ensjøsvingen. Ifølge politiet på åstedet var det en av pakistanerne som det angivelig ble skutt mot, som ringte inn meldinga om attentatforsøket over motbiltelefon. Store politistyrker rykket ut til Ensjøsvingen, og de to fornærmede ble tatt hånd om av politiet. Det er uklart om de bare har hørt smell av håndvåpen - eller lyden av et prosjektil.

Etter det Dagbladet får opplyst, var det lenge uklart for politiet om det virkelig var avfyrt skudd. Under de foreløpige undersøkelsene på åstedet kunne ikke politiet finne spor etter anslag av prosjektiler. BMW-en var like hel.

Politiet sperret av et større område. Det ble søkt med hunder, og en tomhylse ble til slutt funnet ved noen busker i nærheten. Tomhylsa skal til tekniske undersøkelser. Dagbladet får bekreftet at den skal sammenlignes i mikroskop med de tomhylsene som ble funnet etter skytedramaet ved Ankertorget i Oslo torsdag ettermiddag, hvor en mann ble såret.

Bakgrunnen for de tekniske undersøksene er å finne ut om det er skutt med samme våpen begge steder. Fire unge pakistanere er fortsatt etterlyst etter tirsdagens skytedrama, etter at en meldte seg for politiet i går. I morgen møtes representanter for A-og B-gjengen et sted i Oslo. Dette skjer i regi av advokatene Fridtjof Feydt og John Christian Elden.

- Jeg tror på fred, sier Feydt til Dagbladet.

ÅSTEDET: Politiet undersøkte seint i går kveld BMW'en som de to fornærmede kjørte i.