Nytt skytedrama i USA

Fem ble skadd, flere av dem barn da en mann skjøt vilt rundt seg i et jødisk dagsenter for barn i utkanten av Los Angeles i kveld. Desperadoen er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge den lokale tv-stasjonen KNBC er minst fem personer skadd, tre av dem skal være barn. I tillegg er en tenåring skadd og en voksen kvinne.

En av de skadde som er bragt til sykehus en seks år gammel gutt som er truffet i foten. En av de andre skadde har fått alvorligere skader, og tilstanden skal være kritisk.

Dramaet utspant seg i Granada Hills, en forstad til Los Angeles. I følge vitner tok en væpnet mann seg inn i North Valley Jewish Community Center og begynte å skyte. TV-stasjoner melder at det kun skal ha vært en mann om skytingen, og at han skal være hvit og kledt i svart.

Det var flere barn i senteret da et ukjent antall skudd falt. Flere foreldre dro straks mot stedet etter å ha hørt om skyteepisoden via lokale medier. Foreldrene var lenge svært fortvilte ettersom de fikk liten informasjon, og situasjonen på stedet var kaotisk.

Den jødiske senteret inneholder en barnehage, en førskole og en sommerskole. Selve skyteepisoden skal ha funnet sted i barnehagen. Det skal være et svømmebasseng, en tennisbane og flere bygninger på tomten der senteret ligger.

Et av helikopterene fra tv-stasjonen KNBC filmet en eldre kvinne som lå skadd på fortauet utenfor samfunnshuset. ABC News melder at det kun er en mann som har løsnet skudd. Han skal ifølge stasjonen ha klart å flykte fra stedet, og politiet har nå innledet en storstilt jakt på han.

Politiets spesialstyrker omringet lenge området der skyteepisoden fant sted, men fant fort ut at gjerningsmannen hadde kommet seg unna.

Skyteepisoden begynte like før klokken 20.00 i kveld norsk tid.