Nytt snøfall på Sørlandet - over 7500 uten strøm

7555 strømkunder i Agder-fylkene er lørdag ettermiddag uten strøm etter et nytt snøfall. Agder Energi ber folk om å ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Agder Energi er det nå 7555 kunder som er berørt av strømstans.

Fredag opplyste strømselskapet at de fleste kundene hadde fått tilbake strømmen etter snøværet tidligere i uken, men gleden ble kortvarig. Det sørget et nytt snøfall natt til lørdag for.

Værprognosene for de neste dagene tilsier at situasjonen kan vedvare, frykter Agder Energi. Nå råder de kundene til å vurdere alternative oppvarmingsmuligheter og til å ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

- I tillegg bør folk tappe vann dersom de er avhengige av strøm for vannforsyningen. Slik feilsituasjonen er, kan det ta tid før kundene får strømmen tilbake, opplyser Agder Energi Nett i en pressemelding lørdag ettermiddag.

De nye strømbruddene har rammet mange av områdene som ble rammet tidligere denne uken.

- Hold avstand

Strømselskapet skal befare linjenettet ved hjelp av helikopter.

- Det gir en bedre oversikt over hvor feilsituasjonene er, samtidig som en får avdekket trær som står i fare for å velte og forårsake strømbrudd, heter det i pressemeldingen.

Strømselskapet minner samtidig om at folk må holde god avstand til strømlinjer som har falt på bakken, lavthengende linjer og trær som har falt ned på linjene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.