<strong>VINTERGLEDE:</strong> Forrige helg kom snøen tilbake til hovedstaden, og 4 1/2 år gamle Erik ønsket den riktig velkommen, selv om det betydde at han i likhet med mange andre måtte måke for å kunne bruke bilen sin. Foto: Jon Eeg / SCANPIX
VINTERGLEDE: Forrige helg kom snøen tilbake til hovedstaden, og 4 1/2 år gamle Erik ønsket den riktig velkommen, selv om det betydde at han i likhet med mange andre måtte måke for å kunne bruke bilen sin. Foto: Jon Eeg / SCANPIX Vis mer

Nytt snøkaos i helga

Mer vintervær på Sør- og Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bilistene bør forberede seg på mye nedbør i form av snø på Sør- og Østlandet fredag og lørdag. Det kan bli nytt snøkaos de mest utsatte stedene.

Fra Møre og Romsdal og nordover blir det stort sett opphold og pent vær i helgen og først i neste uke.

Det varslede snøværet kommer til å sikre skisesongen i nye deler av Østlandet. Men mye nedbør og ikke minst vind kan gjøre skituren til en slitsom opplevelse i helgen. Søndag skal snøværet holde opp, men vinden fortsetter.

Nytt lavtrykk

Snøværet i sør og øst begynner natt til fredag. Mest nedbør kommer i Agder, Telemark og Østlandet opp til Mjøs-traktene. I fjellet lenger nord blir det mindre nedbør.

Snøvær fortsetter utover dagen fredag, men tar en pause natt til lørdag.

- Lørdag kommer det et nytt lavtrykk, og det ser ut til at det kommer mer snø lørdag enn fredag, forteller statsmeteorolog Anders Sivle til NTB.

Han anslår at det i de mest utsatte områdene kan komme 15-20 cm nedbør fredag i form av snø. Inne i landet og i fjellet lenger nord blir det mindre mengder.

- For lørdag er mengdene usikre, men det kan komme 20-30 cm i de samme områdene som får mest fredag. Det kan bli ganske våt snø mange steder, sier Sivle.

Han forteller at temperaturen kommer til å holde seg ganske stabil rundt null i kystområdene mens det blir kuldegrader inne i landet.

Det er ikke varslet mer nedbør de første dagene i neste uke, men det blir grått vær og vind.

Vått i vest

På Vestlandet vil det komme litt snø lengst sør, mens resten av Vestlandet får regn.

<strong>TOK SKIENE FATT:</strong> Ove Dahle fra Torshov tok skiene fatt for å komme seg på jobb på Frogner i Oslo  mandag morgen.  Det passet best med klassisk stil i bygryta. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TOK SKIENE FATT: Ove Dahle fra Torshov tok skiene fatt for å komme seg på jobb på Frogner i Oslo mandag morgen. Det passet best med klassisk stil i bygryta. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Det vil fortsatt blåse fra sørøst, og vinden kommer opp i kuling på kysten og de mest utsatte stedene.

Mens store deler av Sør-Norge får mye vær i form av snø og vind i helgen, ligger det an til bedre forhold for Møre og Romsdal og Trøndelag og nordover.


- Søndag ser det ut til å komme litt snø i Trøndelag og Helgeland, helst i grensetraktene mot Sverige. Bortsett fra det blir det oppholdsvær og perioder med pent vær i helgen, sier statsmeteorologen.

Men også de midtre og nordlige deler av landet må regne med vind som kan komme opp i kuling utsatte steder.

(NTB)


 

<strong>GOD MORGEN:</strong> Et stort snøfall satte sitt tydelige preg på hovedstaden mandag. Her fra Treschows gate ved Sagene i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GOD MORGEN: Et stort snøfall satte sitt tydelige preg på hovedstaden mandag. Her fra Treschows gate ved Sagene i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer