Nytt søk etter Lene (19) i dag

OSTERØY (Dagbladet): Politiet vil igangsette nytt søk etter den savnede Lene Riise (19) i nærheten av hennes hjem på Osterøy utenfor Bergen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk inn 22 tips i går, men ingen opplysninger om hvor hun befinner seg. Siste sikre observasjon av den savnede kvinnen er fra forrige lørdag. Like før klokka 18.00 skal en leietaker i huset der hun bor, ha sett at hun gikk på en vei ned fra huset.

To timer seinere skal et vitne ha forklart om en kort telefonsamtale med henne.

- Vitnet har forklart at det var musikk i bakgrunnen, noe som tyder på at hun var inne i et hus, sier politiinspektør Geir Gudmundsen i Hordaland politidistrikt.

Hørte skrik

Mellom klokka 01.00 og 01.30 natt til søndag i forrige uke skal to vitner ha hørt skrik som kan ha stammet fra området ved Brakvatn, ikke langt fra huset hvor Lene Riise bor.

- Vitnene har ikke hørt at det ble ropt om hjelp, men det er uttalt at skrikene kan ha vært hjerteskjærende. Vi er noe usikre når det gjelder disse observasjonene, sier lensmann Halvar Hauge.

Fra omtrent 01.30 til 03.15 skal en hjortejeger har tatt post ved hønsehuset i hagen til danske Johannes Basch. Han verken hørte skrik eller observerte Lene Riise i denne perioden, men politiet tror at den savnede kvinnen kan ha vært ved huset til Basch i løpet av natta. Det blir underbygd av at Basch selv fant en penn som Lene Riise kan ha fått av sin mor. Den ble funnet ved huset.

På besøk

I tillegg ble en glassrute til stua knust, en tv-antenne i hagen var veltet og et termometer var revet ned utenfor kjøkkenvinduet.

Johannes Basch ble for kort tid siden kjent med den unge kvinnen, som ikke bor langt fra hans eget hus. Fra torsdag til fredag overnattet hun i en stol i huset hans.

- Jeg tror hun har vært her om natta, og tenkte at hun kanskje kunne ha fått glassskår i øynene slik at hun ikke så hvor hun gikk. Derfor meldte jeg ifra om det til politiet, sier Basch til Dagbladet.

Politiet har undersøkt utenfor huset, men ikke funnet spor etter blod.

Johannes Basch kom selv hjem rundt 04.00-tida natt til søndag, etter å ha besøkt venner i bygda.

Politiet samarbeider med lensmannskontorene på Stord og Voss hvor Lene Riise har bekjente i forbindelse med tidligere skolegang og arbeid. I tillegg er Bergen politidistrikt spesielt på vakt for å finne 19-åringen.

Hun har tidligere blitt borte i flere døgn uten å melde ifra til sine nærmeste, men aldri så lenge som en hel uke.

  • Politiet oppfordrer alle som kan ha informasjoner i saken om å ta kontakt med Osterøy lensmannskontor på telefon 56193500 eller 95874900.
BEKJENT: Johannes Basch hadde besøk av savnede Lene Riise torsdag og fredag før hun forsvant.
SAVNET: 19 år gamle Lene Riise har vært sporløst borte siden forrige lørdag.