Nytt søksmål etter babydød

Enda et foreldrepar fra Østfold har bestemt seg for å gå til sak mot Sykehuset Østfold etter at barnet deres døde i forbindelse med fødselen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en måned siden mistet Mette Skjellen og Bjørn Gulbrandsen datteren sin. Tuva døde i mors liv, 36 uker ut i svangerskapet. Nå vil foreldrene saksøke Sykehuset Østfold.

De er det tredje foreldreparet som har bestemt seg for å gå til sak mot sykehuset.

-  Fikk reise hjem

Paret fra Sarpsborg mistet datteren sin 3. juni.

-  Det er Sykehuset Østfolds feil, mener foreldreparet.

Skjellen ble innlagt med blødninger 3. juni i år, og ble overvåket av apparater som måler hjertelyd. Men først etter en time var det ledig lege. Skjellen fikk beskjed om at det var lite fostervann, og at morkaka hadde sunket. Likevel ble de forsikret om at alt sto bra til med babyen. Skjellen ble fortalt at sykehuset ville ha henne på observasjon - hvis det var plass.

-  Vi foreslo at vi kunne vente hjemme isteden, hvis det var trygt. Legen forsikret oss om at det var helt trygt å reise hjem, sier Skjellen.

Døde i mors liv

Men da paret kom hjem, fikk Skjellen kraftige blødninger. Bjørn Gulbrandsen ringte etter ambulanse, og de dro på ny til sykehuset. Da var det for seint. Babyen var allerede død. Jenta ble kvalt etter at morkaka løsnet.

Direktør for divisjon for kvinner, barn og rehabilitering ved Sykehuset Østfold, Jan Henrik Lund, vil ikke kommentere den konkrete saken.

VONDE TANKER: Mette Skjellen og Bjørn Gulbrandsen ved datterens gravsted.