Nytt spill:Hallik på nettet

Den nyeste spillefarsotten på internett er horehusspillet. Et spill der det handler om å være hallik og få mest mulig ut av horene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det spesielle er at én av seks av de som spiller dette strategispillet på nettet på verdensbasis er svenske ungdommer. Svenske media og politikere diskuterer hva som skal gjøres etter flere gruppevoldtekter. Imens hygger svensk ungdom seg med å leke hallik på nettet.

Dette er et spill helt uten bilder der det handler om å «disiplinere» de prostituerte for å få dem til å jobbe hardere. Det går også ann å «dope» sine jenter for at de skal bli mer effektive, og gi dem kondomer og medisiner.

Svenske ungdommer som Aftonbladet har snakket med avviser at dette er et kvinnefornedrende spill. - Jeg er personlig helt imot porno. Dette er et rent strategispill. Siden det ikke er noen bilder fantaserer man ikke om hvordan dette foregår i virkeligheten, sier 18 år gamle Oscar Almgren.

Han er bare en av rundt 200 svensker som har registrert seg som spillere på internett. I alt er det 1.200 som spiller på verdensbasis har svensk P3 funnet ut. Blant de som spiller er det også mange unge svenske jenter.

ernst.larsen@dagbladet.no