Nytt spor etter gisseltakerne på Filippinene

Politiet har ikke mottatt noen krav fra Kjartan Sekkingstads kidnappere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi undersøker nå et nytt område der vi ikke har vært tidligere, men av hensyn til gislenes sikkerhet kan jeg ikke gå ut med hvor det er, sier lederen for den spesielt sammensatte gruppen Task Force Ocean View, politiinspektør Federico Dulay, på telefon fra Davao til NTB fredag ettermiddag.

Kjenner trolig identiteten Sjefetterforskeren sier at de fremdeles ikke har hørt noe fra gisseltakerne eller mottatt noen krav.

- Vi retter nå innsatsen inn mot en spesiell gruppe, og vi håper å få bekreftet at det er dem, men vi må innhente mer informasjon før vi er sikre, forklarer han.

Det har versert en rekke teorier om hvem som kan ha utført kidnappingen, men den siste tiden er det særlig den Al-Qaida-tilknyttede Abu Sayyef-geriljaen som er blitt nevnt. Dulay sier at de må vente på informasjon fra andre kilder før de kan si om de er i ferd med å sirkle inn gruppen.

Sjefen for kystvakten i den sørlige delen av Mindanao, Joselito de la Cruz, sa ifølge Sun Star i Davao torsdag at hans enheter arbeider tett med marinen ikke bare i Davaogolfen, men i hele området som Eastern Miandao Commando dekker.

 PÅ SPORET:  Etterforskerne har funnet nytt spor i jakten på Kjartan Sekkingstad. Foto: AFP PHOTO AFP PHOTO / Eastmincom
PÅ SPORET: Etterforskerne har funnet nytt spor i jakten på Kjartan Sekkingstad. Foto: AFP PHOTO AFP PHOTO / Eastmincom Vis mer

- Vi forsøker å frata dem noen rømningsveier på havet fordi det kom rapporter om at de tilsynelatende ønsker å overlevere kidnappingsofrene på Sulu, sa han. Sulu er en øygruppe som ligger omtrent midt mellom Mindanao og Malaysia.

Flere bilder Politiinspektør Federico Dulay viste onsdag fram en fantomtegning i Davao av en av de elleve mennene som deltok i kidnappingen på Oceanview Resort på øya Samal seint mandag kveld. Nordmannen Kjartan Sekkingstad (56) var en av dem som ble bortført.

- Så langt har vi ikke fått inn noen tips fra publikum om hvem det kan være, ei heller på bildematerialet vi har fra hendelsen.

Kidnapperne har heller ikke kontaktet oss, sier Dulay. Politiet har også bilder fra andre kilder, som de viser til vitner.

- Vi har ikke planlagt noen ny pressekonferanse i helgen, med mindre det er skjer en ny utvikling. Men per nå er det ikke planlagt noe, sier etterforskningslederen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram