Nytt spritdødsfall i Hedmark

59-åring døde på sykehuset i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 59 år gammel mann døde på sykehuset Innlandet Kongsvinger i ettermiddag, melder Hedmark-politiet i en pressemelding.

- Mannen på 59 år ble innlagt på sykehus i forrige uke og var da svært dårlig, skriver politiet videre.

I går ble det kjent at en 58 år gammel mann døde etter å ha drukket ulovlig sprit i Eidskog kommune i Hedmark.

Politiet frykter at de to mennene har drukket Metanol.

Ikke Metanol i foreløpige analyser Begge mennene bodde på samme adresse i Eidskog. Pårørende er underrettet om dødsfallet.

- Etterforskningen av saken fortsetter med avhør og undersøkelser, men det er ikke noen nye opplysninger utover det vi meddelte i formiddag opplyser Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon i pressemeldinga.

Politiet fikk i formiddag svar på foreløpige analyser som er gjort av Kripos. De mistenker at det dreier seg om Metanol, også kjent som tresprit.

De foreløpige prøvene viste imidlertid at det ikke var Metanol, men politiet ville likevel ikke utelukke overfor Dagbladet at Metanol kan være i omløp.

I forrige uke beslagla Tollvesenet 750 liter vodka på ukjente flasker på Rotnemoen i Grue kommune, nordøst for Kongsvinger. Inneholdet i disse flaskene skal analyseres hos Kripos, skriver NTB.

Beslagla væske Politiet har fått flere tips om hvor den den dødelige spriten kan stamme fra, men venter med å gå ut offentlig med disse opplysningene.

Etter meldinga om to tilfeller av mulig metanolforgiftning, undersøkte politiet bopelen til de to mennene. Der ble det beslaglagt væske som ble oversendt til Kripos, men ifølge Nordli dreier det seg ikke om store mengder.

Politiet avventer nå obduksjonsrapporten etter det første dødfallet. Den vil gi svar på om 58-åringen døde av Metanolforgifting. Nordli opplyste til Dagbladet tidligere i dag at foreløpige resultater kan komme allerede i morgen.

Den livsfarlige Metanolen er svært vanskelig å skille fra den mer vanlige Etanolen (sprit). Selv ved små doser kan Metanolen føre til blindhet eller død. I kroppen omdannes Metanolen til Maursyre som er svært giftig og farlig. Motgiften er Etanol.