OPPTØYER: Videoen viser stein bli kastet mot politiet utenfor en skole i Sverige. Elleve personer, født mellom 1989 og 2001, ble i formiddag pågrepet og mistenkt for forsøk på legemsbeskadigelse etter hendelsen. Video: SVT Vis mer Vis mer

Skolebråk i Sverige:

Nytt storbråk ved skole i Sverige: Elleve ungdommer pågrepet etter at steiner ble kastet mot politiet

Skal ha sammenheng med bråk utenfor samme skole fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag formiddag måtte store politistyrker tilkalles til Alléskolen i Hallsberg utenfor Örebro i Sverige etter at det oppsto massivt bråk utenfor skolen.

Det melder SVT.

Det hele endte med at 11 personer, født mellom 1989 og 2001, ble pågrepet og mistenkt for forsøk på legemsbeskadigelse etter å ha kastet stein mot politiet.

Det er andre gang på under ei uke politiet har måttet rykke ut til skolen for å håndtere de opptøy-lignende tilstandene.

Oppfattet situasjonen som truende

Politiet i Örebro skriver i en pressemelding at politiet fikk informasjon om en en hendelse rundt klokka 09.00 i dag morges.

En politipatrulje ved skolen varslet operasjonssentralen etter å ha fanget opp at noe «virket å være på gang», skriver lokalavisa Nerikes Allehanda.

Da var 20-25 personer samlet rundt skolen. Da stemningen ble truende, ble det tilkalt ytterligere politiressurser.

Kastet steiner mot politi

Deretter ble knyttnevestore stener kastet mot politiet. Likevel er det så langt ikke meldt om noen personskader. I en video som SVT har publisert ser man en rekke maskerte personer kaste steiner mot politiet.

- Vi tror at bråket kan ha en sammenheng med bråket på fredag, men i detalj hva som ligger bak får den videre etterforskningen vise, sier pressetalsmann for politiet, Stefan Dangardt, til Dagbladet.

Expressen skrev fredag at det var mye bråk mellom to grupperinger på samme skole. Flesteparten av ungdommene som havnet i bråk med hverandre fredag, skal ikke ha vært elever ved skolen, skriver lokalavisa Nerikes Allehanda.

Dangdardt vet ikke om de samme personene er involvert i dagens bråk.

Forhindret angrep

Politiets innsatsleder, Mars Öhman, sier til SVT at personene som kastet stein mot politi i dag, heller ikke skal ha noen tilknytning til skolen. De ser derfor dagens hendelse i sammenheng med fredagens hendelse, forteller Öhman.

Dangardt forteller til Dagbladet at personene i utgangspunktet hadde planer om å angripe skolen eller noen på skolen, men at politiets nærvær stoppet dem.

- Ettersom vi forhindret det, angrep de oss i stedet, sier pressetalsmannen, som bekrefter at noen av bråkmakerne var maskerte.

Da hendelsen oppsto i formiddag, gikk det en SMS til alle skolens elever fra rektor Marie Kilk. I SMS-en sto det ganske enkelt:

«Alle elever og personell som befinner seg på Alléskolen må omgående ta seg inn i skolens bygninger!!!!».