NYTT UTBRUDD: Clarion Hotel Oslo Airport rammes på ny av et akutt sykdomsutbrudd blant gjestene. I løpet av det siste døgnet har over 20 gjester blitt syke. I september i fjor ble 192 personer syke på hotellet etter å ha blitt smittet av lunsjen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
NYTT UTBRUDD: Clarion Hotel Oslo Airport rammes på ny av et akutt sykdomsutbrudd blant gjestene. I løpet av det siste døgnet har over 20 gjester blitt syke. I september i fjor ble 192 personer syke på hotellet etter å ha blitt smittet av lunsjen. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Nytt sykdomsutbrudd på Gardermoen-hotell

- Jeg har kastet opp siden halv fem, sier Hege (42).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere gjester er blitt syke på Clarion Hotel Oslo Airport i løpet av det siste døgnet, og hotelledelsen frykter at de står overfor et nytt matsmitteutbrudd på det utsatte hotellet.

- Vi kan bekrefte at vi har fått melding om at noen er blitt syke hos oss. Vi holder på å kartlegge omfanget og situasjonen nå, sier direktør Rajko Mink til Dagbladet.no.

Kan komme utenfra
Hotelldirektøren sier det er for tidlig å si om det er snakk om en ny matsmittesak ved hotellet.

- Vi har vært i kontakt med 12 gjester som er blitt syke. Flere av disse skal ha følt seg uvel allerede før de kom til hotellet. Derfor kan dette komme utenfra, sier han til Dagbladet.no.

Gjester Dagbladet.no har vært i kontakt med sier at over 20 personer kan være smittet. Hotelldirektøren sier de ikke har full oversikt ennå, men at de 12 er personer som selv har meldt seg syke overfor hotellpersonalet.

Det bor for tiden omlag 200 gjester på hotellet.

Mink sier de har kontaktet Mattilsynet, og at de er i gang med å forsøke å finne en eventuell kilde til smitten.

- Det er snakk om en mild form for oppkast og diaré, sier hotelldirektøren.

Kjempeutbrudd i fjor

I september i fjor ble over 70 gjester akutt syke på hotellet, de fleste diabetikere i forbindelse med Diabetesforbundets jubileumskonferanse.

I alt ble 192 gjester og ansatte slått ut av viruset, og hotellet ble stengt mens Mattilsynet jaktet på smittekilden.

Mattilsynet, kommunelegen og Folkehelsa konkluderte den gangen med at utbruddet skyldtes dårlig håndhygiene blant noen kjøkkenansatte som gikk på jobb tross symptomer på diaré og oppkast.

Trygg på hygienen
Hotelldirektøren sier at de klart frykter en ny smitteskandale, men understreker at rutinene både ble gjennomgått og strammet inn etter hendelsen i fjor.

- Slike ting skjer ofte på store hoteller, hvor man bor tett sammen og ofte reiser i store grupper.

- Etter det som skjedde i fjor har vi vært ekstra nøye rundt alt som har med hygiene å gjøre. Jeg er relativt trygg på at vi har vårt på stell når det gjelder det. Ingen av de ansatte som har jobbet de siste dagene har vært syke, sier han til Dagbladet.no.

Hege ble dårlig i natt

- Jeg har vært dårlig siden halv, fem i natt. Siden har jeg kastet opp og tømt meg helt, sier Hege Holm (42) fra Sortland. Hun forteller at fire av de hun kjenner har blitt dårlig.

- Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at jeg har blitt matforgiftet når det er så mange andre som har blitt dårlig. Og jeg er lett rammet i forhold til de andre, sier Holm. Hun deltar på en optiker-messe i Oslo i helgen.

Frykter for hjemreisen
Nå er hun og flere av kollegaene redde for at de ikke kommer seg hjem med flyet.

- Jeg håper virkelig at vi kommer oss hjem, men jeg tror det blir tøft for mange, sier Holm. Hun er ikke sikker på om det var lunsjen eller middagen i går som gjorde henne dårlig.

- Men jeg hadde inntrykk av lammekjøttet til middagen var dårlig stekt, sier Holm.

- Det er flere og flere som melder at de kaster opp. De fleste er helt utslått, sier Barbro Adolfsen (39) fra Sortland. Hun har også vært dårlig, men er nå på beina. I likhet med Adolfsen har hun deltatt på Interoptik-kjedens messe på hotellet.

- Det er noe skummelt på gang. Noen er så dårlig at de ikke vet om de kommer seg hjem, sier hun.

- Flere og flere blir dårlige

Adolfsen sier at hun vet om tretten, fjorten personer som har blitt syke.

- Men det er mange flere som har meldt seg. Flere og flere kjenner seg likbleke og dårlige. Så jeg vil vel heller tro at det ligger rundt tjue, sier Adolfsen.

Hun tror ikke sykdommen har noe med alkohol.

- Vi hadde fest i går, men det er flere som har blitt dårlig som ikke drikker alkohol. Så det er noe rart som skjer, sier Adolfsen.

SYK I NATT: Hege Holm (42) fra Sortland er sammen med fire kolleger slått ut av sykdom i natt. Foto: Privat
SYK I NATT: Hege Holm (42) fra Sortland er sammen med fire kolleger slått ut av sykdom i natt. Foto: Privat Vis mer
SYKE: Slik så det ut i september i fjor da over 70 personer ble akutt rammet under Diabetesforbundets 100-årsjubileum. Dårlig hygiene blant syke kjøkkenansatte fikk den gangen skylden for utbruddet.
Foto: Dan Åsen Hansen / SCANPIX
SYKE: Slik så det ut i september i fjor da over 70 personer ble akutt rammet under Diabetesforbundets 100-årsjubileum. Dårlig hygiene blant syke kjøkkenansatte fikk den gangen skylden for utbruddet. Foto: Dan Åsen Hansen / SCANPIX Vis mer