UNDERSKUDD: Nye Akershus universitetssykehus (Ahus) ligger an til å få et underskudd på 400 millioner. Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX
UNDERSKUDD: Nye Akershus universitetssykehus (Ahus) ligger an til å få et underskudd på 400 millioner. Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Nytt sykehus bidro til underskudd på 400 millioner

Skulle spare penger med høyteknologiske løsninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye Akershus universitetssykehus (Ahus) står for en stor del av budsjettsmellen i Helse Sør-Øst. Helseforetaket seiler mot et underskudd på 400 millioner kroner.

Ahus skulle med sine nye høyteknologiske løsninger kunne drives med færre ansatte. Derfor ble det nedbemannet for å drive mer effektivt og spare penger. Men i stedet måtte Ahus leie inn arbeidskraft, og nå står dette sykehuset alene for 24 prosent av budsjettsprekken til Helse Sør-Øst, melder TV 2.


Tallene ble lagt fram under et ekstraordinært styremøte tirsdag kveld.


Styreleder Hanne Harlem sier at det er «svært alvorlig» at helseregionen ligger an til et minus på 400 millioner kroner.


Administrerende direktør Erik K. Normann ved Ahus sier at øyeblikkelig hjelp vil gå foran, men at det kan bli noe lengre ventetid på dem som kan vente. Han avviser at underskuddet er resultat av dårlig økonomistyring.


(NTB)