Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt sykehus bidro til underskudd på 400 millioner

Skulle spare penger med høyteknologiske løsninger.

UNDERSKUDD: Nye Akershus universitetssykehus (Ahus) ligger an til å få et underskudd på 400 millioner. Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX
UNDERSKUDD: Nye Akershus universitetssykehus (Ahus) ligger an til å få et underskudd på 400 millioner. Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye Akershus universitetssykehus (Ahus) står for en stor del av budsjettsmellen i Helse Sør-Øst. Helseforetaket seiler mot et underskudd på 400 millioner kroner.

Ahus skulle med sine nye høyteknologiske løsninger kunne drives med færre ansatte. Derfor ble det nedbemannet for å drive mer effektivt og spare penger. Men i stedet måtte Ahus leie inn arbeidskraft, og nå står dette sykehuset alene for 24 prosent av budsjettsprekken til Helse Sør-Øst, melder TV 2.


Tallene ble lagt fram under et ekstraordinært styremøte tirsdag kveld.


Styreleder Hanne Harlem sier at det er «svært alvorlig» at helseregionen ligger an til et minus på 400 millioner kroner.


Administrerende direktør Erik K. Normann ved Ahus sier at øyeblikkelig hjelp vil gå foran, men at det kan bli noe lengre ventetid på dem som kan vente. Han avviser at underskuddet er resultat av dårlig økonomistyring.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling