Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt tap for Røkke

De tidligere minoritetsaksjonærene i Norway Seafoods fikk fullstendig gjennomslag i saken mot Kjell Inge Røkke i Høyesterett fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett opphevet lagmannsrettens avgjørelse i saken, og mener at det er flere faktorer som må tas hensyn til når innløsningskursen skal beregnes. Høyesterett presiserer at innløsningssummen skal fastsettes til verdien av aksjene på innløsningstidspunktet. Lagmannsretten må derfor finne en ny og korrekt innløsningskurs.

Tidligere har både herredsretten og lagmannsretten dømt Røkke til å betale småaksjonærene mer enn det de fikk da han innløste dem.

Dommen slår fast at minoritetsaksjonærene skal ha sin andel av den virkelige verdien i selskapet. Når det gjelder fastsettelsen av verdiene, legges bevisbyrden på innløseren.

- Dette innebærer at minoritetsaksjonærene har fått et viktig gjennomslag. Dette vil også gjelde i alle andre selskaper der minoritetsaksjonærer blir tvangsinnløst, sier advokat Anders Chr. Ryssdal til NTB. Han representerte SND Invest, den største av minoritetsaksjonærene.

Bakgrunnen for saken er at Røkke tilbød minoritetsaksjonærene er kurs på 16 kroner per aksje da han overtok Norway Seafoods. Herredsretten kom i sin tid fram til en kurs på 34,50 per aksje, mens lagmannsretten endte på 30,40 kroner per aksje.

Dagens enstemmige dom vil kunne få konsekvenser også for Røkkes innløsning i Aker RGI og Aker Maritime.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media