Nytt tele-nederlag for Senterpartiet

Senterpartiet går på et nytt sviende nederlag i en av partiets viktigste kampsaker: norsk telepolitikk. Saken er så brennbar at sentrumspartiene på Stortinget har bedt samferdselskomiteen om å utsette behandlingen av sin egen regjerings forslag til telelov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er bare noen få uker siden Sp prøvde å sette en stopper for Telenors fusjonsforhandlinger med Telia, og tapte. Nå må de delta i en sterk liberalisering av telepolitikken.

Stor uenighet

Telelovsaken kan få hvilken som helst Sp-politiker utover i landet til å konstatere at kostnaden ved å sitte i regjering er langt større enn gevinsten. Med opposisjonspartiene som vitner har regjeringspartiene avslørt stor uenighet. Etter interne møter har de gått til det uvanlige skritt å be Stortingets samferdselskomite om å utsette behandlingen av teleloven.

- Jeg skjønner godt hvorfor det har oppstått strid. Da Stortinget behandlet dereguleringen av telemarkedet for et og et halvt år siden, gikk Sp mot å slippe andre aktører enn Telenor inn på det norske markedet. I dag er regjeringens politikk så liberal at selv Høyre kan juble, sier SVs samferdselspolitiske talsmann Inge Myrvoll til Dagbladet.

Helomvending

Komiteens leder, Oddvard Nilsen (H), karakteriserer Sp's helomvending som en «nærmest total metamorfose».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer