Nytt tilbakeskritt for Fremskrittspartiet

På et nytt partipolitisk barometer gjør Frp sin svakeste måling på et år.

16,2: Frp-leder får dårlige nyheter med seg inn i valgåret. I en meningsmåling, som er den svakeste på ett år, får partiet bare 16,2 prosents oppslutning. Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
16,2: Frp-leder får dårlige nyheter med seg inn i valgåret. I en meningsmåling, som er den svakeste på ett år, får partiet bare 16,2 prosents oppslutning. Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I meningsmålingen Sentio har utført for Sunnmørsposten i desember får partiet 16,2 prosents oppslutning mot 19,2 prosent i november i fjor.

Dette er partiets svakeste måling siden januar 2012.

- Vi ser at vi får veldig varierende oppslutninger alt etter måling og metodikk. Vi har fokus på snittet av alle målinger, og der ser vi at vi totalt sett har en stigende trend, stortingsrepresentant Oskar Grimstad for Møre og Romsdal Frp til Sunnmørsposten.

Målingen viser at Frp og Høyre ville hatt flertall i Stortinget med knappest mulig margin - 85 mandater og 47,2 prosent oppslutning.

Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet ville hatt 40,4 prosent oppslutning og 71 mandater ved et valg.

Ifølge målingen stiger SV for femte måned på rad siden bunnoteringen på 2,9 prosent i juli i fjor. I desember har partiet 5,1 prosent oppslutning.

Høyre har en oppslutning på 31 prosent i desember og 56 mandater, og er dermed størst. Det er en økning på 26 mandater siden forrige valg i 2009. Arbeiderpartiet har nest størst oppslutning, med 30,6 prosent og 54 mandater, og KrF får 9 mandater og en oppslutning på 5,1 prosent i målingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer