Nytt tilbud til transportarbeiderne

Med 3 kroner mer i timen håper arbeidsgiversiden å få slutt på streiken.

I STREIK:  Transportarbeiderne har streiket siden 15. mai.   Her sørger streikevakter for at alt går riktig for seg utenfor DB Schenker godsterminal på Alnabru i Oslo Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
I STREIK: Transportarbeiderne har streiket siden 15. mai. Her sørger streikevakter for at alt går riktig for seg utenfor DB Schenker godsterminal på Alnabru i Oslo Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| || Arbeidsgiversiden tilbyr 3 kroner mer i timen og håper med det å få slutt på transportarbeiderstreiken.

Det melder NTB.

I overkant av 1700 transportarbeidere i store selskaper som Schenker, Bring, DHL og Tollpost er tatt ut i transportarbeiderstreiken som har pågått siden 15. mai.

- Vi hopper ikke i taket og sier hurra for dette. Men vi skal sjekke det ut. Det har også tidligere vært antydet at de kommer med gode løsninger, men så har det vist seg å ikke være det, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) til Dagbladet.

Hovedpunktene i tilbudet er et lønnstillegg på 3 kroner timen, lik lønn for likt arbeid uavhengig om man er innleid eller fast ansatt, og Innføring av en omfangsbestemmelse, som imøtekommer NTFs krav om tarifflønn for alt arbeid på terminaler, heter det i en melding på hjemmesidene til Logistikk- og transportindustriens Landsforening (LTL)som organiserer arbeidsgiversiden.

Det er omfangsbestemmelsene som har vært det vanskeligste punktet i forhanlingene. Nøyaktiv hva som ligger i tilbudet fra LTL er ikke kjent.

- Med disse tre punktene imøtekommes NTFs bekymring for sosial dumping, og samtidig gir det medlemmene et betydelig lønnstillegg, mener Tom Rune Nilsen, adm.dir. i LTL.

Hansen sier at de hadde fått beskjed om at de skulle få tilsendt det som ble beskrevet som «noen tanker om arbeidsgivers ståsted». Han er derimot overrasket over at disse tankene ledsages av en melding til media.

- Ønsker de at vi skal snakke sammen på en ordentlig og saklig måte så må de komme til oss, og ikke ta dette gjennom media. Det er spesielt at denne pressemeldingen er ledsaget av en melding om at de ikke kan møte oss til samtaler i dag. Jeg synes stusser litt over denne oppførselen fra arbeidsgiversiden, sier han. 

Hans kollega 1. nestleder Lars Johnsen er enda klarer på at han ikke setter pris på framstøtet.

-Dette er med på å sørge for at frontene hardner i stedet for at det bidrar til å finne en løsning. Det betyr at konflikten kommer til å bli betydelig lengre enn den kunne ha blitt. Dum og naiv, det er det beste jeg kan si om motparten akkurat nå, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer