Advarer mot bisarre svindelsforsøk:

Nytt tilfelle av falsk bortføring

Iscenesatte kidnappinger er antatt å ha sendt milliarder utpressernes vei de siste åra, men ofrene er aldri i reell fare. Svindelforsøkene skal ha økt kraftig de siste åra.

ISCENESATT: Et bilde gitt ut av New South Wales-politiet i Australia viser en kinesisk kvinne som har iscenesatt sin egen kdnapping etter å ha blitt lurt av svindlere. Foto: NSW Police / NTB Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Særlig er det kinesiske utvekslingsstudenter som den siste tiden later til å ha blitt offer for denne typen utpressing.

Dagbladet skrev i august at det hadde vært minst åtte slike svindelforsøk mot kinesiske studenter i Australia. Denne uka dukket det igjen opp et nytt offer for såkalt «virtuell kidnapping», da en 18 år gammel kinesisk kvinne ble funnet i Sydney-forstaden Pyrmont, etter å ha vært savnet i rundt ei uke.

Hun var imidlertid aldri i fare.

- Ikke på noe tidspunkt var disse menneskene i noen fare. Det ble betalt over 200 000 dollar i løsepenger uten at det overhodet var noe grunn til det, sier politisjef Darren Bennett i den australske delstaten New South Wales til ABC News Australia.

Politi eller myndigheter

Ifølge politiet foregår utpressingen mot de kinesiske studentene ved at personer som utgir seg for å være fra kinesisk politi eller kinesiske myndigheter tar kontakt.

- Disse svindlerne virker å fortsette med å rette seg inn mot svakhetene til personer som ikke er i direkte kontakt med sine familier, sier Bennett til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer