Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt tiltak mot ekstrem vold

Et nytt behandlingstilbud for å bekjempe ekstrem vold blant unge åpnet i går i Oslo. Tiltaket er beregnet på de verste av de verste i alderen 12- 20 år, og blir ledet av sjefpsykolog Per Isdal i Alternativ til Vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Få ungdommer står bak mye alvorlig vold. Får vi tak i de 30 verste voldsutøverne i denne aldersgruppen, har vi gjort et kraftig innhogg mot volden i Oslo, sier Per Isdal.

Barne- og familieetaten i Oslo kommune har store forventninger til prosjektet og har bevilget 1,1 millioner kroner årlig i fire år. Psykologene Bjørn Otto Meyer og Bård Bugge Pedersen sier at det er viktig å møte disse unge med nysgjerrighet istedenfor fordømmelse.

- Undersøkelser viser at 95 prosent av voldsutøverne selv har vært offer for vold og neglisjering. Utfordringen blir å etablere en god personlig relasjon gjennom samtaler, slik at vi får alternative mestringsmåter, sier Pedersen.