Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt togkaos på Østlandet

Nå er det sporvekslene som har snødd ned. Også T-banen sliter.

MER SNØKAOS:  NSB har slitt med togtrafikken i vinterkulda. Nå sliter Jernbaneverket med å holde sporvekslene fri for snø. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
MER SNØKAOS: NSB har slitt med togtrafikken i vinterkulda. Nå sliter Jernbaneverket med å holde sporvekslene fri for snø. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Pendlere i Oslo og omegn må belage seg på en lang morgen hvis toget er fremkomstmiddelet.

Allerede er en rekke tog forsinket fordi sporvekslene har fått problemer med snøværet i natt. Det rammer spesielt hardt trafikken gjennom Oslo S, som er hovedknutepunktet for trafikken på Østlandet. Og da blir det laaange køer.

- Vi har en del problemer med sporvekslene, og har alle tilgjengelige mannskaper ute nå for å måke unna snøen. Men det har skapt en del forsinkelser. Hvor lenge dette vil vedvare er vi usikre på, sier pressevakt i Jernbaneverket Trude Isaksen til Dagbladet.

I tillegg har signalfeil ført til at strekningen mellom Heggedal og Spikkestad er stengt. Her er det satt opp buss som erstatning. Men hva som skjer med de tusener som rammes av problemene rundt Oslo S og andre steder på Østlandet er foreløpig uklart.

- Vi har nettopp fått melding om disse problemene selv og er usikre på hvor omfattende de blir, og hvor lenge de vil vare. Men dette vil helt klart forplante seg utover, sier informasjonssjef i NSB, Preben Colstrup.

Jernbaneverket ber passasjerer følge med på informasjonen de får gjennom høytaleranlegget på stasjonene. Colstrup i NSB sier det foreløpig er uklart hvilke tiltak som blir satt inn for å få unna passasjerene.

- Alt avhenger av hvor problemene er rundt Oslo S, og om trafikken er helt eller delvis stengt. Det kan bli aktuelt å flytte trafikken over på andre tog, eller å hyre inn alternative transportmidler. Det siste vil ta tid å organisere, sier han.

Også T-banen i Oslo sliter med værforholdene. Det meldes om full stans mellom Berg og Sognsvann og mellom Helsfyr og Skullerud på linje tre.

- Mest alvorlig er stansen mellom Helsfyr og Skullerud, der årsaken trolig er at vi har fått slått av en del strømavtagere i taket på grunn av issvuller som togene har dratt med seg i tunnelen. Derfor er det akkurat nå stans på hele linja, slik at vedlikeholdsmannskapene får kjørt gjennom og påsett at det ikke blir flere skader før vi starter opp igjen, sier informasjonsrådgiver Andreas Viseth i Oslo T-banedrift A/S.

Passasjerer som skal mellom Helsfyr og Skullerud eller mellom Berg og Sognsvann vil få alternativ transport med buss. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!