MOSKVA FREDAG:  Russlands president Vladimir Putin tok i mot Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president Francois Hollande i Kreml for å prate om en løsning på Ukraina-krisen. Onsdag møtes de igjen sammen med Ukraians Porosjenko i Hviterusslands hovedstad Minsk. Foto: Maxim Zmeyev, AFP/NTB Scanpix.
MOSKVA FREDAG: Russlands president Vladimir Putin tok i mot Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president Francois Hollande i Kreml for å prate om en løsning på Ukraina-krisen. Onsdag møtes de igjen sammen med Ukraians Porosjenko i Hviterusslands hovedstad Minsk. Foto: Maxim Zmeyev, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Nytt toppmøte onsdag

På nøytral grunn i Hviterussland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederne fra Ukraina, Russland, Tyskland og Frankrike skal møtes i Hviterusslands hovedstad Minsk onsdag, opplyser den tyske regjeringen.

De samme lederne holdt et telefonmøte for å drøfte en ny fredsplan for Ukraina søndag morgen.

Samtalene er kommet i stand etter at Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande har lagt fram en ny fredsplan som tar sikte på å få slutt på kampene mellom den ukrainske regjeringshæren og prorussiske opprørere.

Tidligere i uka reiste Merkel og Hollande til Kiev og Moskva der de presenterte planen for henholdsvis Ukrainas president Petro Porosjenko og Russlands president Vladimir Putin.

 SOTSJI LØRDAG:  En av gjestene på ettårsfeiringen for vinter-OL i Sotsji sikrer seg et bilde sammen med Russlands president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky, RIA-Novosty/AP/NTB Scanpix.
SOTSJI LØRDAG: En av gjestene på ettårsfeiringen for vinter-OL i Sotsji sikrer seg et bilde sammen med Russlands president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky, RIA-Novosty/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Begge skal nå delta på møtet i Minsk, ifølge den tyske regjeringens talsmann, Steffen Seibert.

Han sier også at arbeidet med fredsplanen vil fortsette i Berlin mandag morgen.

Planen er at alle partene som undertegnet fredsavtalen i Minsk i høst, skal være til stede onsdag, deriblant representanter for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), Russland og Ukraina, samt representanter for de prorussiske separatistene.

(NTB-Reuters).

 DONETSK SØNDAG:   En granat har truffet en bil og ei boligblokk i bydelen Leninsky i den østukrainske byen Donetsk. Åtte sivilie er drept i området i helgen, ifølge separatistenes myndigheter. Foto:  Dominique Faget, AFP/NTB Scanpix.
DONETSK SØNDAG: En granat har truffet en bil og ei boligblokk i bydelen Leninsky i den østukrainske byen Donetsk. Åtte sivilie er drept i området i helgen, ifølge separatistenes myndigheter. Foto: Dominique Faget, AFP/NTB Scanpix. Vis mer