Nytt ukjent spill i Jensen-saken: Prøver å fjerne aktor

John Christian Elden mener statsadvokat Lars Erik Alfheim er inhabil, og at påtalemyndigheten forsøker å «kamuflere» bevis.

Inhabil?: Forsvaret til Eirik Jensen, med John Christian Elden i spissen, ønsker å fjerne Lars Erik Alfheim fra aktoratet på bakgrunn av inhabilitet. Innsigelsen skal nå prøves for høyesterett. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 6. november er det klart for omkampen i Borgarting lagmannsrett, med en ny rettssak mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen. Guro Glærum Kleppe, assisterende sjef i Spesialenheten for politisaker og førstestatsadvokat Lars Erik Alfheim er med som aktorat for tredje gang.

Hvis ikke Eirik Jensens advokater får det som de vil, og får fjernet Alfheim fra rettssaken.

Jensens advokater mener nemlig at Alfheim er inhabil til å sitte i aktoratet i saken, fordi tiltalte Jensen som sentral tjenestemann i Oslo politidistrikt flere ganger jobbet tett med Oslo statsadvokatembete.

- «Kamuflerte» bevis

I juli i år la advokat John Christian Elden ned påstand overfor lagmannsretten om at Alfheim må «vike sete». Elden argumenterte med at Jensens operasjoner og ansvarsområder var styrt av Oslo statsadvokatembeter.

- Han har gjentatte ganger hatt operativt ansvar for de saker som påtaleavgjøres og iretteføres av Oslo statsadvokatembeter, og flere av sakene er gjenstand for bevisførsel i lagmannsretten, argumenterte Elden, og viste til at Spesialenheten for politisaker er opprettet for å unngå slike situasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer