Nytt utbrudd av fugleinfluensa

Tusenvis av kyllinger har dødd på en farm i Thailand de siste to ukene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Thailandske myndigheter meldte i dag om et sannsynlig utbrudd av fugleinfluensa på en farm i sentrale deler av Thailand, nærmere bestemt Ayutthaya-provinsen. Omkring 7000 kyllinger har dødd i løpet av et par uker.

Ifølge Thailands landbruksminister Newin Chidchob, vil laboratorietester bekrefte eller avkrefte et eventuelt utbrudd i løpet av et par dager. I mellomtiden er kyllingbonden blitt bedt om å avlive de resterende 43.000 kyllingene, i et forsøk på å isolere en eventuell dødelig epidemi.

- De beordret meg til å avlive alle kyllingene, jeg har ikke arbeidskraft nok, men vil gjøre hva jeg kan, sier kyllingbonde Veera Scripamong til nyhetsbyrået Associated Press.

Det skal ikke være andre kyllingfarmer i nærheten av den aktuelle farmen.

Mer enn 100 millioner fjærkre ble drept av fugleinfluensaen som herjet det asiatiske kontinentet i høst og vinter - 37 millioner bare i Thailand. Viruset kan også ramme mennesker. I Thailand døde åtte etter å ha blitt smittet, i Vietnam ytterligere 16.

Thailand var i ferd med å erklære seg fri for fugleinfluensa tidligere i år, men utsatte beslutningen etter oppfordring fra Verdens Helseorganisasjon.

Også i Vietnam har det vært rapportert om mindre utbrudd av viruset.

Les også:

FRYKTER UTBRUDD: Thailandske myndigheter frykter et nytt utbrudd av fugleinfluensa på en gård i sentrale deler av Thailand. Bildet er fra Vietnam i mars, hvor en bonde fra Hatay-provinsen inspiserer eggene sHer inspiserer egg fra sine høns.