MER UVÆR: I helga herjet ekstremværet Ole i Nordland. Nå blåser et nytt uvær over Nord-Norge. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix
MER UVÆR: I helga herjet ekstremværet Ole i Nordland. Nå blåser et nytt uvær over Nord-Norge. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpixVis mer

Nytt uvær herjer Nord-Norge

Stengte veier og jernbanestrekninger - og innstilte ferger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterk vind og mye nedbør fører til stengte veier og jernbanestrekninger og innstilte ferger i landets tre nordligste fylker.

Politiet på Helgeland melder tirsdag kveld at takplater holder på å blåse av et boligkompleks i Mosjøen. Ifølge avisa Helgelendingen er brannvesenet på stedet for å sjekke situasjonen.

Nordlandsbanen er stengt for togtrafikk på strekningen mellom Mo i Rana og Majavatn. Kraftig regn og snøsmelting fra fjellene har ført til store vannmengder ved skinnegangen, opplyser Jernbaneverket.

- Det er fare for utglidning. Av hensyn til sikkerheten har vi bestemt oss for å stenge strekningen for trafikk, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

NSB har satt opp buss for tog på strekningen.

Stengte veier E6 over Saltfjellet i Nordland var stengt i flere timer tirsdag på grunn av sterk vind og vanskelige kjøreforhold, ifølge Statens vegvesen.

- Tre biler blåste av veien på Saltfjellet. Mildt vær og mye vind gjør at det ikke hjelper å strø, derfor var vi nødt til å stenge, sier trafikkoperatør Kristin Jullumstrø ved veitrafikksentralen til NRK.

E6 er stengt på Sennalandet i Finnmark på grunn av uvær.

Uværet fører også til en rekke innstilte fergeavganger i Nordland og Troms.

Obs-varsel Meteorologisk institutt advarer om at sterk vind og snøbyger vil gi vanskelige kjøreforhold i Vesterålen, Troms og i kyst- og fjordstrøkene i Finnmark onsdag.

På Helgeland og Saltfjellet i Nordland er det ventet 50 til 70 millimeter nedbør, mens det ventes 30 til 50 millimeter nedbør i Salten.

(NTB)