Nytt uvær rammer Norge i natt

I natt slår uværet til over Sør-Norge igjen. Statsmeteorolog Arild Mentzoni melder om nedbør på mellom 20 og 50 millimeter neste døgn. Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler tiårsflom. - Det er allerede flomføring i vassdragene, og dette kommer på toppen, sier hydrolog Thomas Skaugen i NVE.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uværet har allerede slått inn over Storbritannia og Frankrike. I dag tidlig ble to briter drept da et tre falt over bilen deres i Shropshire. En tredje person som var i bilen ligger hardt skadet på sykehus, melder BBC.

I tillegg renner elvene over sine bredder for tredje gang på to uker. I natt når uværet norskekysten.

50 millimeter regn på ett døgn

Statsmeteorolog Arild Mentzoni sier uværet vil ramme hele landet, men at det er Sørlandet og Østlandet som får den kraftigste vinden og mest nedbør.

- Vi regner med mellom 20 og 50 millimeter nedbør i løpet av tirsdag, sier Mentzoni.

Han sier at nedbøren vil komme fra i natt, og at den vil ramme Sørlandet først.

På morgenkvisten i morgen vil uværet ha nådd Oslo.

- Det er snakk om mye nedbør, og over 5-600 meter vil det komme i form av snø. Denne grensen vil heve seg til over 1000 meter utover dagen, sier Mentzoni.

Tiårs-flom på gang

- Vi er i ferd med å sende ut flomvarsel nå, sier hydrolog Thomas Skaugen ved NVE. Han sier at hele Sørlandet og Østlandet til og med de sørlige deler av Hedmark og Oppland vil bli rammet.

- Det er allerede flomvannføring i vassdragene, og denne nedbøren vil komme på toppen av dette, sier Skaugen. NVE mener dette er snakk om en tiårs-flom, eller kraftigere.

Uværet som har rammet Storbritannia i dag, rammer Norge i natt. Her et satellittbilde av uværet.