Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Inga Marte Thorkildsen (SV):

Nytt varsel mot Thorkildsen

I varselet, som Dagbladet har fått tilgang på, kommer det fram at ledere i Utdanningsetaten i Oslo mener at Inga Marte Thorkildsen (SV) har brutt vernet mot gjengjeldelse.

VARSEL: Ledere i Utdanningsetaten i Oslo har sendt inn nok et varsel mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
VARSEL: Ledere i Utdanningsetaten i Oslo har sendt inn nok et varsel mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledere i Utdanningsetaten i Oslo reagerer på flere uttalelser Inga Marte Thorkildsen har kommet med i mediene etter deres første varsel 11. september.

Det nye varselet ble sendt Oslo kommunes varslingsmottak sist fredag, altså tre dager etter det første varselet. Tirsdag ettermiddag ble det anonymt formidlet til flere politikere i Oslo bystyre.

Varslerne i det nye varselet mener at byråden har brutt vernet mot gjengjeldelse etter det første varselet.

I varselet, som Dagbladet har fått tilgang på, slås det alarm om at «byråd Inga Marte Thorkildsen gjentatte ganger har brutt vårt vern mot gjengjeldelse».

Stoler ikke på Johansen

I dag ble det kjent at Raymond Johansen, byrådsleder for Ap, selv behandler varselet mot Thorkildsen.

I varselet står: «På bakgrunn av dette kan vi ikke se at Oslo kommunes administrasjon er habil til å kunne behandle det innsendte varselet. Vi forventer derfor at varselet håndteres eksternt.»

Svarer i tekstmelding

- For å sikre anonymitet og vern ved varslerregistrering bruker Oslo kommune et eksternt varslingsmottak. Varselet ble sendt inn og er datert til 14. september. Byrådslederens kontor fikk videresendt dette varselet i går. Jeg har ikke rukket å gå inn i detaljene i dette varselet. Jeg understreker at det er jeg, og ikke administrasjonen som skal håndtere og konkludere i varslersakene, sier Raymond Johansen til Dagbladet tirsdag kveld.

I en tekstmelding til NRK har Thorkildsen kommet med denne kommentaren om det nye varselet:

«Hei, jeg kan dessverre ikke kommentere et varsel. Ta eventuelt kontakt med byrådsleders kontor».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!