Nytt varsel om påbud for Sentralsykehuset i Akershus

Oslo (NTB): Akershus fylkeskommune har fått frist fra Statens helsetilsyn til mandag klokka 13 med å redegjøre for hvordan mangelfulle forhold ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA) kan rettes opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tidligere gitt varsel om påbud for medisinsk avdeling. Et nytt, utvidet varsel om påbud ble gitt fylkeskommunen i ettermiddag, etter at det er framkommet usikkerhet om sykehuset heller ikke kan gi øyeblikkelig hjelp på et forsvarlig nivå.

I et møte med Helsetilsynet fredag framla fylkeskommunen utdypende informasjon om forholdene på medisinsk avdeling på SiA, i tillegg til den redegjørelsen som ble gitt tidligere i uken.

I løpet av mandag vil helsedirektøren beslutte om Helsetilsynet skal gi fylkeskommunen påbud om forbedringer ved sykehuset.

Akershus fylkeskommune har tidligere laget en økonomisk krisepakke på 68,4 millioner kroner for å bedre situasjonen ved sykehuset. I mars neste år starter en ombygging av sykehuset for blant annet å øke sengekapasiteten. En del av pengene skal også gå til innkjøp av utstyr.

For et par uker siden ble det kjent at SiA hadde store problemer og at pasienter hadde dødd på grunn av ressursmangel ved sykehuset.