Nytt vekter-ran i Stockholm

En pistolmann ranet onsdag vektere og butikkpersonal i en butikk nordøst for Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed fortsetter ransbølgen som har herjet Sverige de siste månedene. Spesielt Stockholm og omegn har vært utsatt.

Forsvant på sykkel

Det var i en butikk i Täby nordøst for Stockholm at ugjerningen skjedde. Politiet søkte også etter gjerningsmannen onsdag, uten resultat.

Ranet skjedde da en vekter gikk inn i en butikk for å hente ut pengene. Den andre vekteren satt igjen i verditransportbilen.

– Vekteren vår var inne i butikken i et atskilt rom for å ta imot pengene da noen kom inn og tok dem, sier Åke Andersson, informasjonsansvarlig i Securitas til Dagens Nyheter.

Raneren truet butikkpersonalet og vekteren med en pistol, og fikk med seg minst en pose med penger. Deretter forsvant han på en sykkel.

Jakten avblåst

Et titall politipatruljer jaktet etterpå på raneren. I tillegg ble et helikopter satt inn i jakten på ham. Ved 13.30-tiden avblåste politiet jakten – uten at gjerningsmannen var pågrepet.

Ingen personer ble skadd i ranet.

– Vi har ikke bestemt oss for om vi skal kalle dette et verditransportran eller et butikkran ennå. Det er ennå uvisst hvor vidt vekteren hadde signert pairene eller ikke, sier Andersson.

Onsdagens ran er bare ett av mange ran som har rammet Securitas på kort tid. Dette har skapt stor diskusjon i sikkerheten til verditransporter i Sverige.

Forslag som er nevnt er å fjerne store sedler, samt gjøre det mer gunstig å bruke kort. (ANB)