Nytt vikingskip funnet i Vestfold

- En historisk dag, sier Klima- og miljøministeren, som slapp nyheten mandag morgen.

NYT FUNN: Et nytt vikingskip har blitt funnet i Vestfold. Funnet ble presentert på en pressekonferanse på Midgard vikingsenter mandag morgen. Skipsgraven ble funnet i Borreparken i Horten, og skal sannsynligvis være fra vikingtiden. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt vikingskip har blitt funnet i Vestfold. Funnet ble presentert på en pressekonferanse på Midgard vikingsenter mandag morgen. Skipsgraven ble funnet i Borreparken i Horten, og skal sannsynligvis være fra vikingtida.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen er til stede. Han kaller dette for en historisk dag.

- Et nytt funn av et skip har en enorm betydning for hvordan vi skal fortelle historien. Dette er unikt i norsk historie og internasjonalt. Det er en stor dag for Vestfold, men også for Norge og den felles historien vi har i verden, sier Elvestuen.

- Unik

- Når vi da har et funn på Borre, så er plasseringa her helt unik. Det er inne i selve parken, blant haugene, at vi har funnet dette skipet på ei slette, sier Terje Gansum, seksjonssjef for kulturarv i Vestfold fylkeskommune.

Området er nå fredet, og Riksantikvaren avgjør hva som skal gjøres videre. Skipet er funnet ved bruk av georadar, og bildene viser en tydelig båtform.

- Hvor mye som er bevart under torva er foreløpig ikke mulig å svare på. Vi skal nå undersøke funnet med flere inngrepsfrie metoder og gjenta bruk av georadar, sier Gansum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer