Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt virus spres saktere enn antatt

ILOVEYOU-virusets avlegger VBS/NewLove spres saktere enn først antatt. Datasikkerhetseksperter tror en av årsakene er at folk har økt bevissthet om datavirus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke registrert at det er kommet nye varianter av VBS/NewLove-viruset, sier markedssjef Bjørn Windfeldt i datasikkerhetsfirmaet Norman ASA til NTB.

Bare få uker etter at ILOVEYOU-viruset spredde seg som en farsott via e-mail-programmer verden over, kom meldingen om at et nytt kjærlighetsvirus var på vei. VBS/NewLove-viruset har foreløpig ikke gjort så stor skade som forgjengeren.

- Årsaken til dette er først og fremst at folk er mer klar over faren ved datavirus. Folk har fått klar melding om ikke å åpne mail med vedlegg som man er mistenksomme til, sier Windfeldt.

Den norske Bank ble fredag angrepet av ILOVEYOU-avleggeren. DnB konsernet måtte stenge e-postsystemet sitt i tre timer på grunn av angrep fra NewLove-viruset.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling