Nytt vitne gir håp om oppklaring

Nesten to måneder etter drapet på Anne Slåtten i Førde har politiet fått inn en vitneobservasjon som har gitt nytt håp om oppklaring av saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): I går gjennomførte politiet en rekonstruksjon av observasjonen. En fra KRIPOS ikledde seg en hettegenser og gikk den samme strekningen som personen skal ha gjort klokka 08.35 mandag 7. juni.

Sykepleierstudenten Anne Slåtten (22) ble funnet 7. juni klokka 12.20. Hun lå død i buskaset bare en drøy meter fra fortauet, men hun var ikke tildekket. Dette gjør den siste observasjonen spesielt interessant. Mannen kan umulig ha vært der uten å ha sett liket.

Mot sentrum

Anne Slåtten ble drept søndag morgen. Om det er drapsmannen vitnet har sett, kan han ha vært tilbake på åstedet for å fjerne spor.

Det nye vitnet informerte om sine observasjoner sist uke.

-  Vitnet kom syklende nedover Angedalsvegen og stanset opp ved en utkjørsel. Like bortenfor, ved åstedet, skal det ha kommet en person ut av buskene. Vedkommende skal ha stanset litt opp på fortauet, sier Fonn.

-  Vitnet syklet forbi, men det virket som om personen ikke la merke til syklisten. Ved parkeringsplassen stoppet syklisten og så seg tilbake. Da kom personen gående ved busslomma, mot Førde sentrum. Han kan ha gått videre mot lyskrysset eller snudd og gått tilbake, sier lensmannen.

Personen anslås til å være om lag 180 centimeter høy med vanlig kroppsbygning, og mellom 20 og 30 år. Mannen hadde på seg en svart hettegenser som var strammet til rundt ansiktet.

Lensmann Fonn oppfordrer alle som kan ha observert en som likner i det aktuelle tidsrommet om å melde seg.

-  Troverdig

-  Mange tror vi allerede vet det de sitter med av informasjon, men det kan være den lille biten vi mangler. De må overlate til oss å avgjøre om informasjonen er viktig eller ikke, sier Kjell Fonn.

-  Vi har fått en grei og plausibel forklaring på at vi ikke har fått denne vitneobservasjonen tidligere. Vi regner vitnet som troverdig, men jeg vil understreke at mannen som er observert er å regne som et vanlig vitne. Vedkommende må kontakte politiet slik at vi kan få oppklart dette.

Lensmannen i Førde og Naustdal er fremdeles optimistisk i forhold til en oppklaring av drapet.

-  Vi har fremdeles mye interessant materiale å gå gjennom. Vi fortsetter å etterforske bredt og tar høyde for at det kan gå lang tid, sier Kjell Fonn.

Tror ikke på oppklaring

Ungdommen i Førde har gjennomlevd en sommer med et uoppklart drap. Hotellmedarbeiderne Merete Seielstad, Roger Bukkøy og Ida Skalmerud har mistet troen på at drapssaken skal bli oppklart.

-  Mange sier at de tror gjerningsmannen aldri vil bli tatt. Vi tror ikke det var meningen at hun skulle bli drept, men at en person ville forsøke seg på en voldtekt. Han har antakelig fått panikk og drept i affekt. Vi tror ikke lenger at han er fra lokalmiljøet. Da ville han ha blitt tatt nå, sier de.

NY OBSERVASJON: Et vitne har sett en mann som var kledd som på bildet komme ut fra åstedet et døgn etter at Anne Slåtten ble drept, men timer før hun ble funnet. I går ble observasjonen rekonstruert.
PESSIMISTER: Merete Seielstad (fra venstre), Roger Bukkøy og Ida Skalmerud tror ikke lenger de at drapssaken vil bli oppklart.