<strong>MANGE DØDE:</strong> I 1990 brant det om bord passasjerfergen "Scandinavian Star" i Skagerak mellom  Oslo og Fredrikshavn. 159 mennesker omkom i brannen. Flyfoto av skipet  i brann . Foto: Per Løchen, SCANPIX
MANGE DØDE: I 1990 brant det om bord passasjerfergen "Scandinavian Star" i Skagerak mellom Oslo og Fredrikshavn. 159 mennesker omkom i brannen. Flyfoto av skipet i brann . Foto: Per Løchen, SCANPIX Vis mer

Nytt vitne har meldt seg i Scandinavian Star-saken

Et nytt vitne har meldt seg og fortalt at han så tre menn snike seg ut av en luke i skipssiden og forsvinne da Scandinavian Star ble slept til kai i Lysekil etter brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De sprang i motsatt retning fra der politiet hadde satt sine avsperringer. Det så ut som en lasteluke, sier Johnny Kallaste til VG. Han jobbet i brann- og redningsetaten i Lysekil i 1990.

Etter at han leste i avisene at den private etterforskningsgruppen uttalte at medlemmer av mannskapet hadde medvirket til brannstiftingen, tok han kontakt med politimannen Agne Knutson, som har jobbet med saken.

Også to andre menn som jobbet i brann- og redningsetaten i Lysekil, sier til VG at de så det kom personer ut fra luken i skipet, og at de reagerte på det ettersom det på dette tidspunktet bare skulle være redningspersonell om bord i skipet.

- Dette er utrolig viktige opplysninger. Nå håper vi at flere vitner som har opplysninger om disse personene melder seg, slik at vi kan få større klarhet i hva de gjorde på skipet, sier skipsteknisk ekspert Gisle Weddegjerde i den private etterforskningsgruppen til VG.

Stiftelsen Etterforskning av mordbrannen på Scandinavian Star la nylig, 23 år etter brannen som kostet 159 menneskeliv, fram omfattende bevismateriale der de mener at brannen var en forsikringssvindel og at flere av mannskapet på Scandinavian Star er ansvarlige for mordbrann.

Sist fredag hadde de sitt første møte med politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold. Han gikk etter møtet langt i å antyde at etterforskningen vil bli gjenopptatt.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer