Nytt vitne i Torgersen-saken

Et nytt vitne meldte seg i går i den over 40 år gamle drapssaken mot Fredrik Fasting Torgersen. Vitnet kontaktet Torgersens forsvarer, og hevder å ha informasjon som ikke tidligere har vært framme i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Magne Jetne sier til NRK at mannen valgte å stå fram etter at den nye rapporten om det såkalte «tannbeviset» peker ut Torgersen som sannsynlig drapsmann.

Vitnet, som i dag bor i Lofoten, var 21 år og arbeidet ved kurbadet i Oslo den gangen Rigmor Johnsen ble drept i Skippergata i Oslo natt til 7. desember 1957.

På jobben ble han kjent med en person som ble kalt «Carl 12.». Han var grosserer og hadde kontor i bygården der drapet skjedde.

Vitnet forklarte til advokat Magne Jetne at han en gang utpå høsten i 1958 ble invitert til grossererens kontor. Grossereren møtte vitnet utenfor inngangen, og da de gikk opp trappen sa grossereren til vitnet idet han pekte på en dør til venstre for trappen:

«Der sto jenta sammen med en mann som ikke var Fredrik Fasting Torgersen. Det kan jeg avlegge ed på».

Ifølge Jetne fortalte vitnet at grossereren ikke ville gå til politiet med opplysningene, fordi han skyldte store pengebeløp etter spill på hester. Han skal ha vært redd for hva som ville komme frem hvis han stilte opp som vitne.

- De opplysningene vitnet har gitt stemmer veldig godt overens med den teorien som tidligere har blitt lansert om en alternativ gjerningsmann, sier Gjetne til NRK.

Fredrik Fasting Torgersen ble i 1958 dømt til 21 års fengsel og 12 års sikring for å ha drept Rigmor Johnsen (16) i Oslo. Torgersen har hele tiden hevdet at han er uskyldig.