Nytt vitne kan felle Lars og Veronica

Et vitne hevder han så Lars Grønnerød og Veronica Orderud drive skytetrening ved Oslo-grensa noen uker før trippeldrapet. I går undersøkte Kripos stedet, og fant tomhylser som kan knytte de to tiltalte tettere til drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Observasjonen blir imidlertid avvist som tøv av tiltalte Lars Grønnerød. Grønnerøds forsvarer, advokat Morten Kjensli, sier til Nettavisen i dag at hans klient tar politiets funn av patronhylser i går med knusende ro.

Vitnet, en 60 år gammel mann, meldte seg for politiet i januar i år og fortalte hva han hadde sett våren 1999. Det er derfor de tekniske undersøkelsene ble gjennomført først i går. Politiet måtte vente til snøen var borte for godt. Fem kriminalteknikere søkte etter spor, blant annet brukte de en metalldetektor for å lokalisere tomhylser, skriver VG.

Svært sikker

Politivitnet har forklart at han så tre personer, to menn og en kvinne, drive med skytetrening mot en hvit plastkanne i Gjersjøen i Oppegård sør for Oslo. Han syntes hele episoden var merkelig, og nærmet seg de tre. Kvinnen og en av mennene var mest aktive. Han snek seg innpå de tre og var kun ti meter unna dem da de oppdaget ham. Da forsvant han.

Ifølge VG har mannen forklart at han senere kjente igjen to av de tre menneskene som Lars Grønnerød og Veronica Orderud. Tredjemann klarer han overhodet ikke å kjenne igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer