Nytt vitne kan felle Lars og Veronica

Et vitne hevder han så Lars Grønnerød og Veronica Orderud drive skytetrening ved Oslo-grensa noen uker før trippeldrapet. I går undersøkte Kripos stedet, og fant tomhylser som kan knytte de to tiltalte tettere til drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Observasjonen blir imidlertid avvist som tøv av tiltalte Lars Grønnerød. Grønnerøds forsvarer, advokat Morten Kjensli, sier til Nettavisen i dag at hans klient tar politiets funn av patronhylser i går med knusende ro.

Vitnet, en 60 år gammel mann, meldte seg for politiet i januar i år og fortalte hva han hadde sett våren 1999. Det er derfor de tekniske undersøkelsene ble gjennomført først i går. Politiet måtte vente til snøen var borte for godt. Fem kriminalteknikere søkte etter spor, blant annet brukte de en metalldetektor for å lokalisere tomhylser, skriver VG.

Svært sikker

Politivitnet har forklart at han så tre personer, to menn og en kvinne, drive med skytetrening mot en hvit plastkanne i Gjersjøen i Oppegård sør for Oslo. Han syntes hele episoden var merkelig, og nærmet seg de tre. Kvinnen og en av mennene var mest aktive. Han snek seg innpå de tre og var kun ti meter unna dem da de oppdaget ham. Da forsvant han.

Ifølge VG har mannen forklart at han senere kjente igjen to av de tre menneskene som Lars Grønnerød og Veronica Orderud. Tredjemann klarer han overhodet ikke å kjenne igjen.

- Jeg kan jo ta feil av hvem jeg så, men innerst inne er jeg sikker på at det var Lars Grønnerød og Veronica Orderud, har det 60 år gamle vitnet sagt i politiavhør, skriver VG.

Kan bli innkalt som vitne

Politiet karakteriserer mannen som et troverdig vitne, og han har en yrkesbakgrunn som gjør at han er vant til å merke seg detaljer. Likevel er han ikke satt opp som vitne under Orderud-saken som går for retten i Nes herredsrett.

I dag venter politiet en foreløpig teknisk rapport om tomhylsene. Dersom det viser seg at hylsene kan knyttes til noen av våpnene som er brukt under drapet, får Veronica og Lars et nytt forklaringsproblem. Ingen av dem har nevnt noe om skytetrening i tidligere avhør. Mannen kan fortsatt bli kalt inn som vitne i rettsaken.

Ifølge VG har 60-åringen en plausibel forklaring på hvorfor han ikke har meldt seg for politiet tidligere.

(Dagbladet.no)