Nytt vitne peker ut Schumann

- Han hadde kalde øyne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et helt nytt vitne i NOKAS-saken fortalte i retten i ettermiddag at hun så Kjell Alrich Schumann ved ransstedet.

Bråstoppet foran henne

En 56 år gammel kvinne ansatt ved ligningskontoret i Stavanger fortalte at Schumann kjørte en stor svart bil og bråstoppet rett foran henne da hun krysset gata på vei til jobb, like før ranet. Hun stod én meter fra bilen og så rett på ham.

- Han hadde kalde øyne, fortalte ligningsfunksjonæren.

Kvinnen fortalte at Schumann hadde finlandshetten rullet opp fra ansiktet.

- Jeg er helt sikker, sa hun på spørsmål om det var tiltalte hun observerte.

Meldte seg ikke

Kvinnen meldte seg ikke for politiet etter ranet. Hun forklarte at hun regnet med at politiet hadde de nødvendige opplysningene. Men da Schumann selv forklarte seg i retten 10. oktober og hevdet at han ikke var i Stavanger ransdagen, gikk kvinnen til politiet.

Ifølge vitneprovet kom Schumann kjørende i Kongsgate. Han stanset bare meter fra stedet der ranslaget gikk løs på NOKAS-bygningen.

Hun har sagt i vitneavhør at han hadde lyst hår. Advokat Morten Furuholmen har tidligere sagt at han kan bevise at Schumann hadde farget håret mørkt på det tidspunktet.

En av hjernene bak

Politiet mener Schumann er en av hjernene bak norgeshistoriens mest brutale ran. Politiet knytter ham til ranet ved DNA-funn på en hanske, en kjeledress og ei finlandshette. Han leide også hybel på Roaldsøy i Stavanger fram til ransdagen. Under sin forklaring i retten 7. oktober kom Schumann med en tilsynelatende naturlig forklaring på alt dette.

Les forklaringen her. 10. oktober ble forklaringen hans gjennomhullet av aktoratet.

Schumann er tidligere domfelt flere ganger, blant annet for vinningsforbrytelser, tyveri av bilskilter og besittelse av ulovlige våpen og elektronisk overvåkingsutstyr. Han er kjent for å kunne skifte utseende og var lenge på rømmen fra politiet.