<strong>RAKETTFRI FEIRING:</strong> Prislappen for en rakettfri nyttårsfeiring på Flesland ligger på 1495 kroner for overnatting for en person og hund. Foto: Clarion Hotel Bergen Airport
RAKETTFRI FEIRING: Prislappen for en rakettfri nyttårsfeiring på Flesland ligger på 1495 kroner for overnatting for en person og hund. Foto: Clarion Hotel Bergen Airport Vis mer

Åpner «hundehotell»

Nyttårsaften lar han rakettredde hunder sjekke inn på hotellet i Bergen

- Jeg syns det er viktig å ta vare på dyra, også på nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
<strong>REDDE HUNDER:</strong> Det finnes også andre måter forberede dyra på høye smell fra raketter. Det er lurt å starte så tidlig som mulig, og å oppsøke veterinær for gode råd. Foto: Clarion Hotel Bergen Airport
REDDE HUNDER: Det finnes også andre måter forberede dyra på høye smell fra raketter. Det er lurt å starte så tidlig som mulig, og å oppsøke veterinær for gode råd. Foto: Clarion Hotel Bergen Airport Vis mer

(Dagbladet): Nyttårsaften kan være en skremmende dag for våre firbeinte venner. Både lyden og lyset fra fyrverkeriene kan være en svært ubehagelig opplevelse for kjæledyrene våre. Nå åpner Clarion Hotel Bergen Airport 100 rom for hunder på nyttårsaften.

Det var Fanaposten som først omtalte saken.

- Vi har jo en beliggenhet som gjør oss perfekt for dette. På nyttårsaften er det stille på Bergen lufthavn Flesland, det er ingen rakettoppskyting og i tillegg er hotellet ekstra støyisolert med tanke på flystøy, sier hotelldirektør Alexander Grieg til Dagbladet.

Ideen fikk han fra søsterhotellet på Arlanda utenfor Stockholm, som har invitert hunder til å sjekke inn på nyttårsaften siden 2010.

Forretningsfolkene holder seg hjemme

Hotellet utenfor Bergen har allerede testet om de firbeinte gjestene trives. I fjor annonserte hotellet etter testhunder på Facebook, og hotelldirektøren forteller at hundene ga poten opp etter å ha besøkt hotellet.

- Jeg syns det er viktig å ta vare på dyra, også på nyttårsaften når vi har mulighet til det. Jeg må jo innrømme at nyttårsaften er en dag hvor forretningsfolkene vi vanligvis har som gjester, holder seg hjemme, sier Grieg.

Prislappen for en støyfri nyttårsfeiring på Flesland ligger på 1495 kroner for overnatting for en person og hund, kan han fortelle. Hotellet vil tilby 100 av totalt 200 rom til menneskets beste venn.

Livredd raketter

<strong>GA POTEN OPP:</strong> I fjor annonserte hotellet etter testhunder på Facebook, og hotelldirektøren forteller at hundene ga poten opp etter å ha besøkt hotellet. Foto: Clarion Hotel Bergen Airport
GA POTEN OPP: I fjor annonserte hotellet etter testhunder på Facebook, og hotelldirektøren forteller at hundene ga poten opp etter å ha besøkt hotellet. Foto: Clarion Hotel Bergen Airport Vis mer

Hotelldirektør på Clarion Hotel Bergen Airport, Alexander Grieg, hadde selv en golden retriever da han var liten, som ble ekstremt redd for raketter etter at noen av Griegs kompiser hev en såkalt «hyler» inn vinduet. Hunden ble livredd raketter etter hendelsen, og det er en av grunnene til at hundene nå blir invitert på hotell.

På nyttårsaften kan hundeeierne velge om de vil bli på rommet sammen med hunden, eller om de vil spise nyttårsmiddag i restauranten. Men i restauranten er det ikke tillatt å ta med hund.

- Vi skal finne på noe gøy til hundene på rommet, og de skal få hver sin «doggiebag» med hundesnacks.

God rengjøring i etterkant

Han understreker at hundene holdes unna allergirommene på hotellet, og sier at hotellet har godt utstyr til å rengjøre hotellet i etterkant av hundeinnrykket.

- De har som sagt gjort dette i Sverige siden 2010, og det har gått veldig fint, sier Grieg.

Det finnes også andre måter forberede dyra på høye smell fra raketter. Det er lurt å starte så tidlig som mulig, og å oppsøke veterinær for gode råd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer