Nyttårsbarnet kom etter tre sekunder

Bare tre sekunder inn i det nye året kom årets nyttårsbarn, en gutt på vel 4 kilo, til verden på Haugesund sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og ikke nok med det, tre minutter senere kom en jente til verden på samme sykehus og 14 og 15 minutter over midnatt kom det tvillinger, en jente og en gutt, opplyser seksjonsoverlege Torunn Eikeland ved fødeavdelingen på Haugesund sykehus til NTB.

Eikeland kan ikke si om dette er en slags norgesrekord, men er enig i at dette hører til sjeldenhetene når det gjelder kampen om nyttårsbarnet - i hvert fall på ett og samme sykehus. I fjor kom det 1.316 barn til verden på Haugesund sykehus.

Glade mødre

Torunn Eikeland forteller at alle mødrene har det bra. Det var Hilde Skjelde Madsen som fikk nyttårsgutten bare tre sekunder over midnatt. Han er familiens andre barn.

Lena Sjursen Haugland sto for fødsel nummer to, en jente på over 4 kilo. Hun er familiens tredje barn.

Grethe Louise Sjursen sørget for dobbel familieforøkelse med først en jente og deretter en gutt - henholdsvis 13 og 14 minutter inn i det nye året. Tvillingene er familiens første barn.

Først en stund

En ringerunde som NTB foretok onsdag formiddag til de fleste sykehusene i landet viste først at årets nyttårsbarn var Gard som kom til verden på Akershus universitetssykehus i Lørenskog 24 minutter inn i det nye året.

En telefon fra Haugesund sykehus viste at dette var feil. Men Gards foreldre Hilde Bruheim (30) og Ola Johnsborg gleder seg likevel stort over gutten på 4.290 gram som er deres førstefødte.

(NTB)