FEIRING: Mange nordmenn er godt i gang med feiringen av det nye året, men det har ikke gått like godt for alle. Her fra havnebassenget utenfor Rådhuset i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FEIRING: Mange nordmenn er godt i gang med feiringen av det nye året, men det har ikke gått like godt for alle. Her fra havnebassenget utenfor Rådhuset i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Nyttårsfeiring: To skadd og flere anmeldt

Politiet har rykket ut til flere hendelser i forbindelse med nyttårsfeiringen. Blant annet skal én person ha skutt med fyrverkeri mot en politibil, mens en annen skal ha rettet et batteri mot en folkemengde.

Politi over hele landet startet det nye året med å rykke ut til hendelser i forbindelse med nyttårsfeiringen. Hendelsene har resultert i flere branner og anmeldelser.

Allerede før klokka 21 nyttårsaften hadde politiet i Oslo mottatt flere meldinger om farlig bruk av fyrverkeri i hovedstaden. Like før klokka 21 fikk politiet meldinger om at flere ungdommer hadde skutt fyrverkeri mot bygninger og forbipasserende i Hagegata.

- Det er ikke bra, for å si det mildt. Vi har hatt flere episoder i kveld, men foreløpig har det gått bra med de involverte, sa operasjonsleder Steinar Hausvik til Dagbladet.

To ungdommer på henholdsvis 14 og 15 år knyttes til fyrverkeriskytingen i Hagegata.

Men det fortsatte også da vi gikk over i det nye året. Klokka 00.36 meldte Oslo politidistrikt på Twitter at det skal ha blitt antent fyrverkeri i ei søppelkasse på Nordstrand.

- Vi har kontroll på fire gutter, hvor én av dem innrømmer å ha gjort dette, skriver politiet på Twitter og opplyser om at forholdet vil bli anmeldt.

To skadd

I Ålesund førte nyttårsfeiringen til at to personer ble skadd. Møre og Romsdal politidistrikt meldte om hendelsen på Twitter klokka 00.14, og skriver at det skal være snakk om et knallskudd som har gått av i hånda til en mann.

- Den ene har skader i ansiktet og den andre har skader i ei hånd. Begge ble tatt hånd om av ambulanse, skriver politiet og opplyser at det opprettes sak på forholdet.

Like før denne hendelsen rykket politiet også ut til Ørsta, hvor innholdet i en container hadde tatt fyr. På stedet fant de rester av fyrverkeri, og antar at det er årsaken til brannen.

Fyrverkeri mot husvegger

Også Sør-Øst politidistrikt fikk melding om at noen skal ha skutt med fyrverkeri mot en husvegg. Men da politiet kom til stedet - ved en adresse i Porsgrunn - var gjerningsmennene borte.

Det ble imidlertid mer bråk like over midnatt, da politiet rykket ut til en adresse i Drammen etter melding om at en mann skal ha sprutet på flere personer med brannslukkingsapparat.

- Det har vært en krangel i forbindelse med at noen har fyrt av fyrverkeri nærme en husvegg, hvorpå en person brukte brannslukkingsapparat for å slokke dette og en annen person skal ha fått pulver på beina, skriver politiet på Twitter.

To anmeldt

Agder politidistrikt har sett seg nødt til å anmelde to personer etter uvettig bruk av fyrverkeri.

Den ene hendelsen fant sted i Tvedestrand, hvor én person skal ha skutt med fyrverkeri mot en politibil. Den andre fant sted i Kristiansand, hvor én person skal ha antent et batteri midt inne i en folkemengde. I tillegg til anmeldelse, ble sistnevnte bortvist fra sentrum.

Omtrent klokka 00.30 meldte Troms politidistrikt om en brann i en enebolig.

- Det skal ha tatt fyr i en yttervegg i forbindelse med bruk av fyrverkeri, skrev de og opplyste om at beboerne ble evakuert.

Beboerne skal selv ha klart å slokke branntilløpet med en vannslange.

To branner og én anmeldelse

Nordland politidistrikt har i løpet av kvelden og natta registrert to branner: Den ene i en postkasse i Mosjøen og den andre i en bil i Sandnessjøen. Begge antas å være forårsaket av fyrverkeri.

I tillegg har én person blitt anmeldt i Mosjøen:

- Én person anmeldes for uvettig bruk av fyrverkeri. Personen skal ha rettet et rakettbatteri mot en folkemengde, skriver politiet og opplyser om at ingen ble skadd.

Klokka 01.45 meldte politidistriktet om at det skal ha blitt skutt fyrverkeri mot en skole i Mo.

- Politiet og brannvesenet har vært på stedet etter at et rakettbatteri har veltet og skutt en rakett gjennom ruta på en skole. Noe røyk i bygget, men ingen brann. Skal være et uhell og den ansvarlige vil gjøre opp med skolen, skriver de på Twitter.