Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyttårskaos i Sverige: Skjøt raketter mot forbipasserende, politiet og boliger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyttårsfeiringen går over styr flere steder i Sverige. Det meldes om en rekke episoder med uvettig og hensynsløs bruk av fyrverkeri.

I hhv. Hässleholm og Kristiansstad i Skåne har en 13-åring og en kvinne fått lettere skader etter å ha blitt skutt på med rakett, ifølge Expressen.

Flere steder i landet har politiet rykket ut etter meldinger om folk som skyter fyrverkeri mot personer og bygninger.

Ifølge Aftonbladet er én person skadd i Södertälje etter at noen skjøt en rakett inn i en leilighet. I samme by skjøt ungdommer raketter mot politiet og forbipasserende, det samme gjelder Lund og Helsingborg, der også busser og biler er blitt rammet.

I Stockholm fyrte ungdommer av fyrverkeri på T-banen, mens i Landskrona skjøt noen opp raketter i en trappeoppgang. i Oxie utenfor Malmö skjøt noen raketter mot et pendlertog. I Växsjö ble ransalarmen utløst da noen skjøt opp raketter inne i en butikk.

I Linköping ble en person slått ned og beskutt med raketter etter at vedkommende ba ungdommer om å slutte å skyte raketter mot husfasader, ifølge nyhetsbyrået TT.

- Ungdommene sprang som gaseller på savannen, til alle retninger, da vi kom til stedet, så det er vanskelig for oss å peke ut hvem som skjøt, sier Lars-Göran Nilseryd, operasjonsleder ved politiet i Östergötland til lokalavisa Corren.

Mot midnatt meldes det om uro på Möllevångstorget i Malmö, der politiet er tungt til stede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!