Nyttårskaos i Sverige: Skjøt raketter mot forbipasserende, politiet og boliger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nyttårsfeiringen går over styr flere steder i Sverige. Det meldes om en rekke episoder med uvettig og hensynsløs bruk av fyrverkeri.

I hhv. Hässleholm og Kristiansstad i Skåne har en 13-åring og en kvinne fått lettere skader etter å ha blitt skutt på med rakett, ifølge Expressen.

Flere steder i landet har politiet rykket ut etter meldinger om folk som skyter fyrverkeri mot personer og bygninger.

Ifølge Aftonbladet er én person skadd i Södertälje etter at noen skjøt en rakett inn i en leilighet. I samme by skjøt ungdommer raketter mot politiet og forbipasserende, det samme gjelder Lund og Helsingborg, der også busser og biler er blitt rammet.

I Stockholm fyrte ungdommer av fyrverkeri på T-banen, mens i Landskrona skjøt noen opp raketter i en trappeoppgang. i Oxie utenfor Malmö skjøt noen raketter mot et pendlertog. I Växsjö ble ransalarmen utløst da noen skjøt opp raketter inne i en butikk.

I Linköping ble en person slått ned og beskutt med raketter etter at vedkommende ba ungdommer om å slutte å skyte raketter mot husfasader, ifølge nyhetsbyrået TT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer