Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyttårsnatta i Norge: Flere branner og minst 27 i arresten

Ikke alle fikk en like god start på det nye året. Noen ble skadd, mens andre våkner i arresten.

FEIRING: Mange nordmenn er godt i gang med feiringen av det nye året, men det har ikke gått like godt for alle. Her fra havnebassenget utenfor Rådhuset i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FEIRING: Mange nordmenn er godt i gang med feiringen av det nye året, men det har ikke gått like godt for alle. Her fra havnebassenget utenfor Rådhuset i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inngangen til 2019 har bydd på flere oppdrag for politiet rundt omkring i landet. I løpet av natta har minst tre hus vært overtent, flere er blitt anmeldt for uvettig bruk av fyrverkeri og mange meldinger om ordensforstyrrelser.

I tillegg tilbrakte over 20 personer årets første natt i arresten.

Like over midnatt meldte Møre og Romsdal politidistrikt om årets første personskade knyttet til bruk av fyrverkeri. Politidistriktet skrev på Twitter at det skal være snakk om et knallskudd som har gått av i hånda til en mann.

En person ble fikk skader i ansiktet, mens en annen fikk skader i en finger. Begge ble tatt hånd om av ambulanse.

- Skadene i ansiktet betegnes som mindre alvorlig, mens skadene i fingeren var mer alvorlig, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Arild Reite, til Dagbladet.

Agder politidistrikt har sett seg nødt til å anmelde to personer etter uvettig bruk av fyrverkeri.

Den ene hendelsen fant sted i Tvedestrand, hvor én person skal ha skutt med fyrverkeri mot en politibil. Den andre fant sted i Kristiansand, hvor én person skal ha antent et batteri midt inne i en folkemengde. I tillegg til anmeldelse, ble sistnevnte bortvist fra sentrum.

Rakettbatteri mot folkemengde

Også i Mosjøen i Nordland ble en person anmeldt for uvettig bruk av fyrverkeri. Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Kenneth Magnussen, forteller at en patrulje ble oppmerksom på mannen og tok en prat med ham.

Like etter skal mannen ha avfyrt et rakettbatteri mot en folkemengde i Mosjøen sentrum.

- Han hadde vel ikke skjønt alvorligheten av å gjøre det. Rakettene ble ikke sendt inn i folkemengden, men like over hodene deres, sier Magnussen som opplyser om at mellom 70 og 100 ungdommer var samlet på stedet.

Det er imidlertid ikke blitt registrert personskader i forbindelse med fyrverkeri i Nordland, opplyser Magnussen til Dagbladet.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Marita Aune, forteller til Dagbladet at nyttårsaften har bydd på en hel del oppdrag i forbindelse med ordensforstyrrelser.

Blant annet mottok politiet meldinger om at en person skal ha oppført seg ufint mot damer i Karl Johans gate i Oslo. Vedkommende ble bortvist fra området, men etterkom ikke politiets pålegg. Dermed ble personen satt i arresten.

27 i arresten

Aune har ikke tall på hvor mange som har havnet i arresten i løpet av natta i deres politidistrikt, men rundt omkring i landet har minst 27 personer tilbrakt årets første natt der.

I Troms politidistrikt har det vært mest hektisk, hvor åtte personer har blitt innbrakt av politiet.

Det ble også hektisk i morgentimene da politiet fikk meldinger om et masseslagsmål inne på et utested i Harstad.

Politiet anslår at mellom 20 og 30 personer var involvert, og forteller at mannskapene deres hadde problemer med å få kontroll.

- To personer ble fraktet til legevakta: Én med et stygt bitemerke i magen, og en annen med skade på 2-3 tenner. Flere ble påført kloremerker, skriver politiet på Twitter og opplyser om at det vil bli opprettet sak på forholdet.

Flere branner

Både i Sør-Vest, Agder og Sør-Øst politidistrikt måtte politiet rykke ut til overtente bygninger.

I Haugesund møtte politiet en mann ved en brennende bygning, som ble sendt med ambulanse. Det er ikke klart hvilken rolle han har i saken.

I Flekkefjord fikk politiet melding om at en person hadde satt fyr på et ubebodd og forfallent hus. Politiet har kontroll på den mistenkte gjerningspersonen, og brannen skal nå være slukket.

- Politiet har pågrepet en mann i 20-årene som mistenkes for brannstiftelsen. Vedkommende har erkjent forholdet, skriver de på Twitter.

Like over klokka 4 fikk politiet melding om at et festlokale i Rjukan sentrum var overtent. 13 personer ble evakuert, og brannvesenet brukte omtrent halvannen time på å få kontroll på brannen.

- Mistenker dere at fyrverkeri kan være brannårsaken?

- Det har vi ingen formening om. Det er altfor tidlig å si noe om årsaken til brannen, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Rune Hunshamar, til Dagbladet.

Klokka 6 meldte politiet om at de evakuerte kan flytte tilbake.

Skuddskade

I samme politidistrikt ble det også meldt om at en person ble sendt til sykehus med skuddskade i ei hånd like over midnatt.

- Det har skjedd en feil med en rifle i forbindelse med avfyring av denne. Én person har fått store skader i ei hånd og blir flydd til Ullevål sykehus.

- Viser seg det var et antikkvåpen som skulle avfyres, og trolig har kammeret revnet da våpenet ble avfyrt, oppdaterer politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!