Nyttårsopptur for cruise

Ifølge reisebyråene er cruisebookingen for 2001 så langt sterk, noe som indikerer at marginene kan være på vei opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Perioden fra slutten av desember og ut i mars er den viktigste salgsperioden for cruiserederiene. Det er i denne såkalte wave-perioden store deler av årets kapasitet selges, og marginutviklingen bestemmes.

Ifølge en rapport fra bransjetidsskriftet Cruise Week onsdag ser det bra ut så langt. Ifølge et av reisebyråene som har uttalt seg er omsetningen for de doblet fra samme tid i fjor.

Ifølge Pareto Securities har attraktive priser kombinert med dårlig vær bidratt til et sterkt bookingmiljø. Også i de delene av USA der været har vært bra meldes det om høy aktivitet. Reisebyråene melder videre at det ikke ser ut til at oppbremsningen i den amerikanske økonomien har påvirket wave-sesongen.

«Dette er svært viktige nyheter siden det er den første indikasjonen fra andre kilder enn cruiserederiene at vi vil oppleve en oppmuntrende yield (margin)- utvikling i 2001», skriver Pareto Securities.

Følg kursutviklingen i RCL her.