Vær:

Nyttårsværet: Opphold i vest - finest i øst

Håp om opphold i vest. Finest i øst.  

VÆR: Det er meldt finest vær på Østlandet i kveld når rakettene setter fart mot himmelen natt til søndag. I ves er det gode muligheter for oppholdsvær. Foto: NTB Scanpix
VÆR: Det er meldt finest vær på Østlandet i kveld når rakettene setter fart mot himmelen natt til søndag. I ves er det gode muligheter for oppholdsvær. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regnet har høljet ned i Hordaland siste døgn, men det kan være håp om opphold nyttårsaften enkelte steder. Et obs-varsel om regn og vind på Vestlandet gjelder lørdag formiddag.

– Definitivt mest nedbør i Hordaland siste døgn. Voksne mengder, tvitrer Yr, og kan vise til 93,7 millimeter regn på Gullfjellet like utenfor Bergen øverst på tabellen.

Nedbøren avtar

Like etter følger Myrkdalen-Vetlebotn, Modalen og Kvamskogen i Hordaland. Litt lenger ed på lista havner Lysebotn i Rogaland med 70,2 millimeter, mens Vangsnes i Sogn og Fjordane kan notere vel 60 millimeter nedbør i årets nest siste døgn.

– Nedbøren avtar noe på Vestlandet i dag, og det blir opphold enkelte steder ved midnatt, melder Yr.

Ifølge obs-varselet som ble utstedt fredag, ventes det store nedbørmengder på Vestlandet sør for Stad første del av lørdag og sterk vind i Møre og Romsdal og i Trøndelag.

Fylkesvei 53 mellom Årdal og Tyin er stengt lørdag morgen på grunn av uvær, melder Statens vegvesen. På riksvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring.

Mye mildvær

I Oslo-området er det meldt skyet, men oppholdsvær lørdag kveld, og dermed brukbart rakettvær. Stavanger kan også glede seg over opphold rundt midnatt, mens det kan komme noen drypp i Kristiansand. Helt i sør er temperaturen nærmest vårlig helt på tampen av året – med 10 plussgrader.

I Trøndelag er det altså meldt mye vind først på dagen, men den skal roe seg utover kvelden. I Trondheim er det meldt en del nedbør.

Tromsø kan derimot by på et snev av vintervær, der blir det et par minusgrader og litt snø eller sludd. Skal du ut i naturen, så pass på, for det er betydelig snøskredfare i området, ifølge Yr.

Litt kaldere i nord

Finnmark kan vente seg kuling og snøbyger langs kysten, men oppholdsvær på vidda. Heller ikke der er det særlig kaldt, bare et par minusgrader.

Longyearbyen har måttet venne seg til svært varierende temperaturer og værforhold. Nyttårsaften er snøskredfaren også der fortsatt betydelig, men temperaturen er i alle fall litt vinterlig, der den nærmer seg minus 10. Fram mot midnatt er det meldt om overskyet oppholdsvær – altså ikke helt ueffent for rakettoppskyting.