Nytteløs nazijakt på 1. klasse

En tysk statsadvokat har de siste åra reist Sør-Amerika på kryss og tvers - i en mislykket jakt på naziforbrytere.

REISEGLAD NAZIJEGER: Overstatsadvokat Kurt Schrimm får hard kritikk for en lang rekke tvilsomme tjenestereiser til søramerikanske land. Her med materiale om 40 mistenkte naziforbrytere i 2013. Foto: EPA / NTB Scanpix¨
REISEGLAD NAZIJEGER: Overstatsadvokat Kurt Schrimm får hard kritikk for en lang rekke tvilsomme tjenestereiser til søramerikanske land. Her med materiale om 40 mistenkte naziforbrytere i 2013. Foto: EPA / NTB Scanpix¨ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Den seriøse avisa Die Welt avslører at Kurt Schrimm (66) i løpet av ti år har reist 20 ganger til ulike land i Sør-Amerika.

Uten å melde fra til nasjonale myndigheter, har overstatsadvokaten selv og en tysk politimann vært på nazijakt i åpne arkiver.

Ingen ble sporet opp

Konfrontert med utbyttet av den hektiske reiseaktiviteten, må overstatsadvokat Schrimm medgi at ingen naziforbrytere ble sporet opp - enn si tiltalt og stilt for retten.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer